Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
30. července 2023 17:40
Čas čtení 0:31

Ruský exprezident straší atomovkou: Pokud bude ukrajinská protiofenziva úspěšná, Moskva bude muset použít jadernou zbraň

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Prý by postupovali podle pravidel dekretu ruského prezidenta.

Bývalý ruský prezident a současný místopředseda ruské Rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv opět pohrozil nukleární katastrofou. Pokud podle něj bude ukrajinská protiofenziva úspěšná, Rusko použije jadernou zbraň. Hovoří o údajném pokusu ukrajinských ozbrojených sil zaútočit na jadernou elektrárnu Smolensk v Rusku, na který prý mají použít „rakety NATO“, informuje zpravodajský portál Ukrajinská pravda.

 

„Představte si, že by ofenziva, kterou podporuje NATO, byla úspěšná a odtrhli by část naší země, pak bychom byli nuceni použít jadernou zbraň podle pravidel dekretu ruského prezidenta,“ uvedl ruský exprezident v prohlášení na Telegramu.

„Jiná možnost by prostě nebyla. Takže naši nepřátelé by se měli modlit za (úspěch) našich bojovníků. Dbají na to, aby se nerozhořel globální jaderný požár,“ dodal. Medveděv však ve své rétorice používá nukleární hrozbu jako nástroj vyhrožování poměrně často, naposledy v rozhovoru pro ruský deník Rossijskaja Gazeta.

medvedev
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domů
Sdílet
Diskuse