Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
17. srpna 2023 11:20
Čas čtení 0:41

Víno, ženy, klokan. Policie na jižní Moravě v noci naháněla malého vačnatce

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené

Kdo ví, třeba se lidé v obci Křenovice dohodnou a od nynějška bude jejich vesnickým maskotem klokan. Jeden takový jim totiž včera pobíhal po vesnici skoro hodinu. Policii se ale zvíře nakonec povedlo v pořádku odchytit.

Klokan, Dobby
Zdroj: Policie ČR

Rozruch vzbudilo ikonické zvíře z Austrálie v noci z úterý na středu. Policie ze Slavkova u Brna dostala oznámení, že se po obci Křenovice na Vyškovsku pohybuje sám po vlastní ose malý klokan. Namířeno měl ke hřbitovu.

To hlídka samozřejmě nemohla nechat jen tak a vyrazila zvířeti vstříc. „Bylo zřejmé, že hlídka bude mít chvíli o zábavu postaráno,“ komentovala situaci policejní mluvčí Andrea Cejnková. „S pomocí místních obyvatel se snažili malého skokana chytit, což nebylo vůbec jednoduché. Klokánek způsobil ve vesnici rozruch a trochu si poběhal, ale přibližně po čtyřiceti minutách se hlídce podařilo zvíře bezpečně odchytit,“ uvedla.

15. srpna 2023 16:10 Čas čtení 0:21 Pohřešovaného houbaře našel policejní pes Gandal. Press F to pay respect Pohřešovaného houbaře našel policejní pes Gandal. Press F to pay respect

Malý vačnatec následně dostal azyl u pracovníka sběrného dvora, jenž jej umístil do velké klece. Zde si počkal na vyhledání majitele, který pocházel z vedlejší vesnice. Zvíře prý dokázalo útěk proměnit v realitu díky využití vhodné příležitosti. V této době je ale již zpět u svého majitele. 

Útěky klokanů se v Česku stávají poměrně často. Například letos v dubnu utekl klokan na Liberecku, ale nikdo jej nepostrádal. V zimě byl zase podobný případ na Frýdecko-Místecku.

Domů
Sdílet
Diskuse