Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
3. září 2023 14:52
Čas čtení 0:36

Tragická nehoda na Českokrumlovsku: Motorkář se srazil s autem, dva lidé zemřeli

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tragická nehoda na Českokrumlovsku: Motorkář se srazil s autem, dva lidé zemřeli
Zdroj: Policie ČR

Při nedělní dopravní nehodě na Českokrumlovsku zemřel motocyklista a jeden člověk v osobním autě, se kterým se motorka srazila. Na místě zasahovaly tři jednotky záchranářů i vrtulník.

Nehoda se stala po jedenácté hodině dopolední na silnici 143 u obce Brloh. „Motocyklista a jedna z osob cestujících v osobním voze utrpěli mnohočetná vážná zranění. Záchranáři se je pokoušeli několik desítek minut oživovat za využití všech dostupných prostředků přednemocniční resuscitační péče. Bohužel navzdory jejich maximální snaze obě osoby na místě svým zraněním podlehly,“ uvedla mluvčí jihočeských zdravotnických záchranářů Zuzana Fajtlová. Informuje o tom ČTK. 

3. září 2023 10:04 Čas čtení 0:40 Hromadná nehoda na D2: Mezi zraněnými jsou děti, zasahoval i vrtulník Hromadná nehoda na D2: Mezi zraněnými jsou děti, zasahoval i vrtulník

Ještě před příjezdem záchranářů se podle Fajtlové o záchranu zraněných pokoušeli svědci nehody. „Navzdory tragické bilanci nehody musíme poděkovat svědkům nehody, kteří před příjezdem záchranářů oběma zraněným osobám poskytovali první pomoc,“ řekla ČTK Fajtlová. 

Řidič osobního aut se nezranil. Na ošetření do českobudějovické nemocnice převezli záchranáři nezletilou osobu, která v autě také cestovala. „S ohledem na věk nemůžeme blíže specifikovat zdravotní stav,“ dodala Fajtová pro ČTK.

Silnice je v místě nehody uzavřená. U nehody zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému včetně záchranářů, řekla jejich mluvčí Petra Kafková.

Domů
Sdílet
Diskuse