Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
8. září 2023 v 9:41
Čas čtení 0:42

Grindr opouští skoro polovina pracovního týmu. Odmítá chodit do kanceláře

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Grindr opouští skoro polovina pracovního týmu. Odmítá chodit do kanceláře
Zdroj: Grindr

Společnost nabídla lidem práci v kanceláři, nebo výpověď. Téměř polovina se rozhodla pro to druhé.

V souvislosti s návratem do kanceláří odchází ze společnosti Grindr 45 procent pracujících. Firma požadovala, aby zaměstnanci a zaměstnankyně fyzicky chodili do práce alespoň dva dny v týdnu. Informuje o tom New York Post.

Odborový svaz Communications Workers of America minulý měsíc informoval zaměstnance a zaměstnankyně, aby se do dvou týdnů rozhodli, zda se do kanceláře přesunou, nebo pracovní vztah ukončí. Pro druhou možnost se rozhodlo asi 80 z nich, což představuje přibližně 45 procent. Lidem, kteří nemohli nebo nechtěli podmínky splnit, nabídla společnost odstupné. To podle nich ale jen představuje způsob, jak „pracovníky umlčet“.

„Tato rozhodnutí způsobila, že společnost Grindr má nebezpečně málo zaměstnanců, a vyvolávají otázky ohledně bezpečnosti, zabezpečení a stability aplikace pro uživatele,“ řekl Erick Cortez, člen odborového svazu. „Je zřejmé, že Grindr chce, aby byli pracovníci umlčeni a odrazeni od uplatňování svého práva na organizování, bez ohledu na náklady.“

Svaz jménem pracujících podal formální stížnost u Národní rady pro pracovní vztahy, v níž tvrdí, že jednání společnosti je protiprávní. Grindr se ke stížnosti odmítl vyjádřit. Uvedl jen, že věří ve schopnosti zúženého týmu lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse