Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
23. září 2023 v 17:45
Čas čtení 0:39

Žebříček: Toto je 10 nejhorších aerolinek na světě. Jsou mezi nimi i oblíbené společnosti

Kategorie:
Uložit Uložené
Žebříček: Toto je 10 nejhorších aerolinek na světě. Jsou mezi nimi i oblíbené společnosti
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Tým expertů a expertek při tvorbě žebříčku nezohledňoval dopravní bezpečnost, hodnocení se týkalo pouze komfortu cestujících. První místa obsadily aerolinky z Indonésie.

Společnost pro úschovu zavazadel a zavazadlových služeb Bounce sestavila žebříček nejhorších aerolinek na světě. Hodnotila především komfort nebo diskomfort, který cestovatelům a cestovatelkám při přepravě poskytují.

23. září 2023 v 15:00 Čas čtení 3:46 Válečný fotoreportér uchvátil svět, slušně vydělával a navazoval online románky. Až na to, že neexistoval Válečný fotoreportér uchvátil svět, slušně vydělával a navazoval online románky. Až na to, že neexistoval

Při sestavování žebříčku experti přihlíželi také k tomu, zda letecké společnosti na palubě poskytují catering a občerstvení. A posvítili si i na odlety a přílety, chování personálu, zábavu na palubě či například možnosti přepravy zavazadel.

Žebříček sestavili z 50 světových aerolinií, které ročně přepraví nejvíce cestujících. Společnost Bounce při hodnocení přihlížela pouze k pohodlí cestujících, nikoli k dopravní bezpečnosti.

Top 10 nejhorších

Do top desítky nejhorších se dostaly nízkonákladové letecké společnosti, které obvykle maximálně šetří náklady na služby a prostor s cílem přepravit co nejvíce lidí. Lidem z Česka nebo Slovenska je známá především irská společnost Ryanair, maďarská společnost Wizz Air, ale také společnost Flydubai. Žebříčku nejhorších kralují indonéské společnosti Wings Air a Lion Air.

  1. Wings Air (Indonésie)
  2. Lion Air (Indonésie)
  3. Jetstar Airways (Austrálie)
  4. Flydubai (SAE)
  5. VivaAerobus (Mexiko)
  6. Wizz Air (Maďarsko)
  7. Ryanair (Irsko)
  8. WestJet (Kanada)
  9. Vueling Airlines (Španělsko)
  10. Volaris (Mexiko)
Wizz Airlietadloletisko
Zdroj: Unsplash/Markus Winkler
Domů
Sdílet
Diskuse