Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
30. září 2023 11:13
Čas čtení 0:36

VIDEO: Masivní deště zaplavily New York, ulice vypadají jako řeky. Je vyhlášen stav nouze

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Masivní deště zaplavily New York, ulice vypadají jako řeky. Je vyhlášen stav nouze
Zdroj: Screenshot/Twitter/@TheHeraldDiary

Nejlidnatější americké město New York zasáhly vydatné deště, které proměnily tamní ulice na řeky. Zkolabovaly všechny druhy dopravy a na místě je vyhlášen stav nouze.

Uzavřeny byly některé dálniční úseky, silnice i newyorská podzemní dráha. Letiště LaGuardia, které odbavuje převážně vnitrostátní spoje, muselo dočasně uzavřít jeden terminál. „Je to nebezpečná bouře ohrožující život,“ řekla guvernérka Kathy Hochul. 

30. září 2023 10:28 Čas čtení 0:33 Policie po 27 letech zadržela muže podezřelého z vraždy Tupaca, před lety měl být v čele gangu Policie po 27 letech zadržela muže podezřelého z vraždy Tupaca, před lety měl být v čele gangu

V některých částech Brooklynu napršelo 18 centimetrů srážek, tedy za tři hodiny stejné množství, jaké jindy naprší za celý měsíc. Dvacet centimetrů na letišti J. F. K. překonalo rekord z roku 1960, kdy v New Yorku řádil hurikán. 

Provoz téměř všech linek metra byl přerušen či přesměrován nebo vlaky jezdily s velkým zpožděním. Příměstská železnice na Manhattan zůstala zcela mimo provoz. Autobusová doprava zkolabovala a zrušen byl zhruba každý desátý let. 

Déšť by podle předpovědi neměl ustat minimálně do sobotní noci. Podle úřadů zatím nejsou hlášeni žádní zranění ani oběti.

Domů
Sdílet
Diskuse