Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
30. září 2023 10:28
Čas čtení 0:33

Policie po 27 letech zadržela muže podezřelého z vraždy Tupaca, před lety měl být v čele gangu

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Policie po 27 letech zadržela muže podezřelého z vraždy Tupaca, před lety měl být v čele gangu
Zdroj: GETTY IMAGES

Americké úřady oznámily, že po 27 letech od vraždy rappera Tupaca Shakura zatkly muže, který je podezřelý z jejího spáchání. Jméno šedesátiletého Duana Davise v souvislosti s vraždou zaznělo v minulosti několikrát.

Americký rapper Tupac Shakur zemřel před 27 lety poté, co ho na ulici v Las Vegas někdo zastřelil z jedoucího auta. Tupacovo auto zrovna čekalo na křižovatce na semaforu, když k němu přijel cadillac, z něhož zaznělo několik výstřelů. Rapper zraněním podlehl v nemocnici. 

V době své smrti pětadvacetiletý Tupac působil v žánru gangsta rap, jehož představitelé se často pohybují na hraně zákona. Ze stejného prostředí pocházel i Davis, jehož policie zatkla v pátek v Las Vegas. „V tomto případě platí, že spravedlnost přichází pozdě, ale přece,“ uvedl prokurátor Steve Wolfson. 

Davis již dříve přiznal, že se nacházel v autě, ze kterého bylo na Tupaca vystřeleno. K samotnému činu se ale nikdy nepřiznal. Sám sebe přitom označil za jednoho z posledních žijících svědků střelby na slavného rappera. Podle policie útok zosnoval Davis jako odplatu za útok na jeho synovce.

" width="700" height="393" allowfullscreen="allowfullscreen">

Domů
Sdílet
Diskuse