Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
4. října 2023 v 16:21
Čas čtení 0:38

Podvodníci nabízejí roční jízdenku Českých drah za 47 korun. Buďte opatrní, vyzývá společnost

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Podvodníci nabízejí roční jízdenku Českých drah za 47 korun. Buďte opatrní, vyzývá společnost
Zdroj: České dráhy

Na Facebooku se objevila nová vlna podvodných příspěvků. Zahraniční útočníci si vzali na mušku České dráhy a potenciálním zákazníkům nabízejí roční vlakovou jízdenku za pouhých 47 korun.

„Varujeme vás před těmito stránkami a nedoporučujeme je otevírat či na nich poskytovat jakékoliv osobní údaje,“ upozornily uživatele na sociální síti X České dráhy. Podle jejich informací se příspěvky objevují opakovaně, a to i v případě, že je uživatel nahlásí.

Z provedení jednotlivých příspěvků je patrné, že jejich autoři si dali se svojí prací velmi záležet. Reklamy zveřejňují prostřednictvím falešného účtu „ČD Česká republika“, který disponuje nejen logem společnosti, ale také záběry z oficiálních akcí.

Jak informoval server ZDopravy.cz, jednotlivé příspěvky jsou opatřeny také falešnými komentáři, které mají zvyšovat jejich důvěryhodnost. „Ihned po zveřejnění jsme začali podnikat kroky k odstranění této a dalších podobných stránek z Facebooku,“ uvedla pro web mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Domů
Sdílet
Diskuse