Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
21. října 2023 6:12
Čas čtení 0:57

Greta Thunberg vyjádřila podporu Palestině. Ukázala transparent #StandWithGaza a dostala bídu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Greta Thunberg vyjádřila podporu Palestině. Ukázala transparent #StandWithGaza a dostala bídu
Zdroj: Greta Thunber/X

Klimatická aktivistka Greta Thunberg na svých sociálních sítích vyjádřila podporu Palestině a Gaze.

K příspěvku napsala: „Dnes stávkujeme na znamení solidarity s Palestinou a Gazou. Svět se musí ozvat a vyzvat k okamžitému příměří, spravedlnosti a svobodě pro Palestince a všechny postižené civilisty.“ K postu připojila i čtyři hashtagy #FreePalestine, #IStandWithPalestine, #StandWithGaza a #FridaysForFuture.

Její post vyvolal na internetu spoustu jak pozitivních, tak i negativních reakcí. Například palestinská bloggerka a novinářka ze Safedu Muna Hawwa jí poděkovala za vyjádřenou solidaritu. Naopak europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS) se na platformě X k postu Grety vyjádřila slovy: „Aktivistka Greta Thunberg má nové téma. Solidaritu s Palestinou. Myslím, že to ani nepotřebuje komentář.“

20. října 2023 9:56 Čas čtení 1:05 Biden přednesl vzácný projev. Nemůžeme nechat zvítězit teroristy z Hamásu ani tyrana Putina, řekl Američanům Biden přednesl vzácný projev. Nemůžeme nechat zvítězit teroristy z Hamásu ani tyrana Putina, řekl Američanům

Post, na kterém Greta společně s dalšími třemi dívkami drží cedule vyjadřující podporu Palestině, vydala po stažení svého minulého příspěvku. „Dozvěděla jsem se, že vycpané zvíře zobrazené v mém předchozím příspěvku lze vykládat jako symbol antisemitismu, což jsem vůbec nevěděla. Hračka na obrázku je nástroj, který často používají autisté jako prostředek ke sdělování pocitů,“ vyjádřila se Greta. Jednalo se o vycpanou chobotnici.

Na její vyjádření reagují lidé z celého světa. „Jediným symbolem antisemitismu je skutečnost, že jsi neřekla ani slovo o masakru, který Hamás spáchal na izraelských civilistech, 1 400 mužů, žen, dětí a starců,“ zněl jeden z komentářů pod Gretiným příspěvkem.

Domů
Sdílet
Diskuse