Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
9. listopadu 2023 v 9:36
Čas čtení 0:44

Počasí o víkendu: Čeká nás další ochlazení, někde ho doprovodí i sníh

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí o víkendu: Čeká nás další ochlazení, někde ho doprovodí i sníh
Zdroj: Usplash/Aaron Burden/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí na konec týdne. Převládat bude zataženo a v noci bude mrznout.

Podzim se už zdá být definitivně pryč a přichází období mrazů a ranního škrábání oken auta. Koncem týdne se budou nejvyšší denní teploty pohybovat mezi 7 a 11 stupni Celsia. V noci dosáhnou teploty až na dva stupně pod nulou.

Sněhová nadílka na horách

Ve čtvrtek bude ještě jasno až polojasno a teploty by mohly vystoupat na 14 stupňů Celsia, víkend ale neušetří nikoho. Už v pátek bude celý den zataženo až oblačno s občasným deštěm, v horských oblastech přejdou srážky na sněhové. Denní teploty dosáhnou v pátek maximálně jedenácti stupňů.

7. listopadu 2023 v 13:27 Čas čtení 3:05 Teplý oběd do práce hotový, než bys řekl švec? Připrav si doma populární polévku v zavařovačce Teplý oběd do práce hotový, než bys řekl švec? Připrav si doma populární polévku v zavařovačce

I v sobotu bude převládat zatažená, jen zpočátku místy polojasná obloha. Během dne bude od západu přibývat občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 700 metrů postupně i sněhové. V noci teploty klesnou k –1 stupni Celsia a přes den se vyšplhají maximálně k 9 stupňům. Podobně bude také v neděli, sněhové přeháňky by se mohly objevit i v polohách nad 600 metrů.

Začátek příštího týdne bude podle ČHMÚ pokračovat ve stejném duchu. Nejvyšší denní teploty se budou v pondělí pohybovat mezi 4 a 8 stupni. Teplota opět stoupne až ve středu, a to na 12 stupňů.

8. listopadu 2023 v 17:00 Čas čtení 0:10 KVÍZ: Vyznáš se v nápojích, které se objevují v českých filmech a seriálech? KVÍZ: Vyznáš se v nápojích, které se objevují v českých filmech a seriálech?
Domů
Sdílet
Diskuse