Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
3. prosince 2023 v 13:12
Čas čtení 1:04

Sáňkování v Praze: Kam můžeš vyrazit a kde naopak sáňkovat nesmíš?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Rád*a sáňkuješ, ale nevíš, kde v Praze najít ten správný kopec? Centrum architektury a městského plánování přineslo žebříček nejlepších pražských míst na sáňkování.

Jedním z oblíbených sáňkařských kopců se nachází v centrálním parku na Jižáku. Tento park u linky metra C je těmi nejmenšími sáňkaři tak oblíbený, že ho při nepříznivých podmínkách městská část dokonce zasněžuje. V jižní části Prahy si zabobuješ třeba i v Modřanské rokli.

Všichni na Petřín. Ale...

Dalším místem je ďáblická hvězdárna, konkrétně 328 metrů vysoký kopec Na Vyhlídce. Pro další lokalitu nemusíš jít vůbec daleko, nachází se totiž v Bohnickém údolí. Od základní školy Dolákovy až k Vltavě vede 800 metrů dlouhá cesta z kopce. 

V Praze stanovuje vyhláška o ochraně veřejné zeleně, kde je v parcích, zahradách a na dalších místech zakázáno bruslit, lyžovat, sáňkovat a jezdit na snowboardech. Přehled všech zakázaných míst najdeš tady.

2. prosince 2023 v 6:00 Čas čtení 3:13 Kam na výlet: Divočina uprostřed Prahy. Na nejlepší procházky se chodí na tohle magické místo Kam na výlet: Divočina uprostřed Prahy. Na nejlepší procházky se chodí na tohle magické místo

Vlastník veřejné zeleně může povolit výjimku a piktogramy a informačními tabulemi vyznačit plochy, u kterých je riziko poškození dřevin menší a které zároveň mají méně terénních překážek. Sáňkovat a bobovat na takových místech lze na vlastní nebezpečí. Správce městských parků, Lesy hl. m. Prahy, tak například vyhradil pro sáňkování a bobování plochy na Petříně, v Letenských sadech a ve Stromovce.

3. prosince 2023 v 11:51 Čas čtení 0:59 Počasí v novém týdnu: Mrazivé teploty zůstanou, v noci může být i minus 17 stupňů Celsia Počasí v novém týdnu: Mrazivé teploty zůstanou, v noci může být i minus 17 stupňů Celsia

Další tipy pak přidal server Kudy z nudy. K sáňkování doporučuje například Riegrovy sady, Vítkov (kde je ale kopec opravdu velmi strmý) nebo rokli u Okrouhlíku jižně od stanice metra Ládví. „Hezké terény stranou veškeré dopravy nabízí také park Kejcárek pod plaveckým bazénem ve sportovním a rekreačním areálu Pražačka a park Pod Korábem v Libni,“ píše dále server.

Nebaví tě sáňkování, ale radši bruslíš? Na instagramu jsme ti na první adventní neděli dali tipy na nejlepší kluziště po Česku! Podívej se na ně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Domů
Sdílet
Diskuse