Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
3. prosince 2023 11:51
Čas čtení 0:59

Počasí v novém týdnu: Mrazivé teploty zůstanou, v noci může být i minus 17 stupňů Celsia

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí na příští týden. Čekají nás teploty pod bodem mrazu, sněžení, ale i občasné sluníčko.

Pondělí bude vůbec nejchladnější. Nejnižší noční teploty dosáhnou na minus 13 stupňů Celsia, při zmenšené oblačnosti půjde až o minus 17 stupňů. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi minus sedmi až minus třemi stupni. Bude vát slabý vítr do čtyř metrů za sekundu, který se postupně promění na jihovýchodní vítr s vyšší rychlostí a místy s nárazy až 15 metrů za sekundu. Po celý den bude ojediněle sněžit.

V úterý se dočkáme silnějšího sněžení nebo smíšených srážek. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi minus čtyřmi a minus osmi stupni Celsia. Přes den by se teploty mohly vyšplhat na jeden stupeň nad nulou. Obloha bude oproti předchozímu dni místy polojasná a vítr zeslábne.

Středa bude dost podobná úterý, až na to, že bude zataženo. V noci naměříme teploty v rozmezí minus dvou až minus šesti stupňů, ojediněle minus osmi stupňů Celsia. Přes den se teploty vyšplhají na tři stupně a rychlost větru bude stejná jako předchozí den. Místy se setkáme se sněžením.

3. prosince 2023 9:07 Čas čtení 5:03 Velký přehled dopravní situace v Česku: Jak jsou na tom silnice jednotlivých krajů po sněhové nadílce? Velký přehled dopravní situace v Česku: Jak jsou na tom silnice jednotlivých krajů po sněhové nadílce?

Občasné sněžení nás čeká i ve čtvrtek. Místy se budou objevovat, stejně jako všechny ostatní dny v týdnu, mrznoucí mlhy. V noci budou teploty podobné jako ve středu, přes den by se opět mohly vyšplhat lehce nad nulu.

Od pátku se bude postupně oteplovat. Na teploměru budeme moct spatřit dokonce až čtyři stupně nad nulou, obecně se ale nejvyšší teploty budou pohybovat mezi minus dvěma až plus dvěma stupni Celsia. Postupně bude zároveň houstnout i déšť se sněhem nebo déšť, a to i mrznoucí.

Předpověď počasí od neděle 3.12. do pondělí 11.12. 2023
Předpověď počasí od neděle 3.12. do pondělí 11.12. 2023 Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Domů
Sdílet
Diskuse