Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
4. prosince 2023 10:24
Čas čtení 0:32

Špatné zprávy z Ukrajiny. Musíme být připraveni na všechno, varuje šéf NATO

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Špatné zprávy z Ukrajiny. Musíme být připraveni na všechno, varuje šéf NATO
Zdroj: TASR

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg varoval, že by se Aliance měla připravit na špatné zprávy z ukrajinské fronty. Kyjev se nadále brání ruské invazi.

„Války se vyvíjejí ve fázích, musíme Ukrajinu podpořit jak v dobrých, tak ve zlých časech,“ říká generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru pro německou televizní stanici ARD. „Měli bychom být připraveni i na špatné zprávy,“ dodal bez bližších informací.

Komentoval současnou situaci, kdy západní spojenci jednají o munici a finanční podpoře Ukrajiny. Moskva mezitím zvyšuje počet svých vojáků o zhruba 170 tisíc na celkových 1,3 milionu. Stoltenberg vyzval členské země NATO, aby zvýšily výrobu munice.

„Čím více budeme Ukrajinu podporovat, tím rychleji válka skončí,“ dodal Stoltenberg.

Frontové linie se navzdory letní ukrajinské ofenzívě výrazně neposunuly. Dle slov ukrajinského prezidenta Volodomyra Zelenského za to může nedostatek zbraní a vojáků. Dodal, že Kyjev se v současnosti soustředí na posílení domácí zbrojní výroby, a proto se také obrací na spojence, aby zemi poskytli půjčky na výrobu a opravy.

Domů
Sdílet
Diskuse