Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. prosince 2023 v 14:27
Čas čtení 1:20

Zubařka z Prahy odmítala ošetřit muslimy či „mladou západní progresivní levici“. Soud její chování odsoudil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zubařka z Prahy odmítala ošetřit muslimy či „mladou západní progresivní levici“. Soud její chování odsoudil
Zdroj: Pexels/Cedric Fauntelroy/volně k užití

Velké překvapení čekalo na návštěvníky webových stránek jedné z pražských zubních ordinací. Zubařka na svém webu kromě obvyklých informací uveřejnila také výčet pacientů, které odmítá ošetřit. Soud označil chování lékařky za neetické.

„Aby byl výsledek dlouhodobé spolupráce ideální, je důležité, abyste si vybrali nás a my si vybrali vás. Ne se všemi klienty dosáhneme skvělého výsledku,“ stálo na webových stránkách. Mezi „neideální“ klienty patří podle svérázné lékařky například „mladá západní progresivní levice“, vyznavači dezinformací či příznivci totalitních směrů, mezi něž řadí také muslimy. Informoval o tom server Česká justice.

Česká stomatologická komora vyhodnotila sdělení zubařky jako neetickou a klamavou reklamu, za niž uložila důtku. Podle komory je vysoce neetické, když lékař, byť v rámci nadsázky, hodnotí své pacienty či jejich názory. 

4. prosince 2023 v 6:00 Čas čtení 9:39 Test lískooříškových pomazánek: Existuje něco lepšího než Nutella? Máme překvapivou odpověď Test lískooříškových pomazánek: Existuje něco lepšího než Nutella? Máme překvapivou odpověď

Zubařka se proti rozhodnutí komory rozhodla bránit žalobou, v níž se odkazovala na svobodu projevu. Lékařka mimo jiné uvedla, že jejím cílem nebylo vyloučit některého z potenciálních pacientů z poskytování péče. To však odmítl Městský soud v Praze, který potvrdil rozhodnutí stomatologické komory.

Celé znění sdělení:

„Aby byl výsledek dlouhodobé spolupráce ideální, je důležité, abyste si vybrali nás a my si vybrali vás. Ne se všemi klienty dosáhneme skvělého výsledku. Pro koho jsme: Pro lidi, kteří vědí, že odpovědnost leží i na jejich straně. Pro lidi, kteří vědí, že musí spolupracovat a dodržovat léčebný plán. Pro lidi, kteří stejně jako my věří, že jedině tvrdá, poctivá a dlouhodobá práce vede k bohatství společnosti. Pro lidi, kteří chtějí pro svou rodinu to nejlepší. Pro lidi, kteří touží po krásném zdravém úsměvu, který jim vylepší sebeprezentaci, a kterým pomůžeme dosahovat úspěchu v profesním a sociálním životě. Pro koho nejsme: Pro příznivce všech totalitních směrů, ruského, čínského, muslimského. Pro vyznavače dezinformací, manipulace, lží, zastrašování a nesvobody. Pro mladou západní progresivní levici, která je blazeovaná dlouhodobým žitím ve svobodě, nadbytku a pokroku (které jim nekonečně tvrdou prací vybojovali jejich rodiče a prarodiče), která nyní objevuje a prosazuje nepoznané a nezažité totalitní ideály a cenzuru a ostrakizaci lidí s jiným názorem vedoucím k destrukci individuálních svobod a svobody slova. Pro příznivce rasismu. Protože jen a pouze „All lives matter“.
Domů
Sdílet
Diskuse