Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
13. prosince 2023 13:49
Čas čtení 0:51

Biatlon se přesouvá do Švýcarska, tohle je kompletní program

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biatlon se přesouvá do Švýcarska, tohle je kompletní program
Zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

Letošní Světový pohár v biatlonu se po závodech ve Švédsku a Rakousku přesouvá před vánoční pauzou do švýcarského Lenzerheide.

Pro samotné Lenzerheide se jedná o premiéru, neboť světový pohár se v tomto městečku koná úplně poprvé, informoval web Sport.cz. Pořadatelé ale nejsou bez zkušeností, v loňském roce Lenzerheide pořádalo mistrovství Evropy, v roce 2025 se tam bude konat mistrovství světa. 

25. listopadu 2023 14:00 Čas čtení 0:10 KVÍZ: Biatlon je tady. Pamatuješ si největší české úspěchy? KVÍZ: Biatlon je tady. Pamatuješ si největší české úspěchy?

Švýcarský program začíná ve čtvrtek odpoledne sprintem žen, na který o den později naváže sprint mužů. Na sobotu jsou naplánovány stíhací závody žen i mužů. Program zakončí v neděli závody s hromadným startem, v nichž se představí nejlepší závodnice a závodníci z pořadí světového poháru a z předchozích závodů v Lenzerheide. 

Aktuálně vede celkové hodnocení světového poháru Norsko. Ženám vládne Ingrid Landmark Tandrevold, v kategorii mužů oblékne žlutý dres pro vedoucího závodníka její týmový kolega Tarjei Bø.

1. prosince 2023 7:00 Čas čtení 4:04 Sport v prosinci: Na závěr roku nás čeká mistrovství světa hokejistů do 20 let i pořádná porce biatlonu Sport v prosinci: Na závěr roku nás čeká mistrovství světa hokejistů do 20 let i pořádná porce biatlonu

Z českého týmu se ve Švýcarsku představí Markéta Davidová, Jessica Jislová, Lucie Charvátová či Tereza Voborníková. Mužskou sestavu tvoří Michal Krčmář, Adam Václavík, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký nebo Mikuláš Karlík. 

Program třetího dílu Světového poháru v biatlonu 2023/2024:

Datum a časZávod 
čtvrtek 14. prosince, 14:15Sprint – ženy (7,5 km)
pátek 15. prosince, 14:15Sprint – muži (10 km)
sobota 16. prosince, 12:30Stíhací závod – ženy (10 km)
sobota 16. prosince, 14:30Stíhací závod – muži (12,5 km)
neděle 17. prosince, 12:30Závod s hromadným startem – ženy (12,5 km)
neděle 17. prosince, 14:45Závod s hromadným startem – muži
Domů
Sdílet
Diskuse