Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
7. ledna 2024 v 12:47
Čas čtení 0:31

Jurečka zvažuje rezignaci kvůli večírku v době střelby na fakultě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jurečka zvažuje rezignaci kvůli večírku v době střelby na fakultě
Zdroj: Úřad vlády ČR

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) uvažuje kvůli večírku v době střelby na filozofické fakultě o rezignaci. Uvedl to v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce.

Jurečka v pořadu prohlásil, že je připraven zvážit rezignaci v případě, pokud ji po něm bude vyžadovat premiér Petr Fiala (ODS). Předseda vlády však v pořadu Partie Terezy Tománkové na CNN Prima News odmítl, že by o něčem takovém uvažoval. Své možné odstoupení z funkce plánuje Jurečka řešit na lednovém jednání celostátního výboru KDU-ČSL. 

3. ledna 2024 v 8:59 Čas čtení 0:54 Jurečka prolomil mlčení o vánočním večírku v době střelby na fakultě. „Celou situaci jsem mohl vyhodnotit rychleji.“ Jurečka prolomil mlčení o vánočním večírku v době střelby na fakultě. „Celou situaci jsem mohl vyhodnotit rychleji.“

Informaci o vánočním večírku v budově ministerstva práce přinesl minulý pátek web Extra.cz. Zatímco na filozofické fakultě probíhala tragédie, při které vyhaslo 14 životů, na ministerstvu se tančilo až do pozdních nočních hodin.

Ministrovo mlčení

Ministr po několika dnech mlčení přišel s podivným vysvětlením. Podle svých slov se o střelbě dozvěděl až okolo 19. hodiny, přestože první zprávy o dění na univerzitě se v médiích objevovaly už po 15. hodině. Jurečka je navíc členem Bezpečnostní rady státu. 

Domů
Sdílet
Diskuse