Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
14. ledna 2024 17:19
Čas čtení 0:51

Zvýšení platů se manažeři ve Volkswagenu nedočkají. Mají být vzorem v náročném období

Kategorie:
Uložit Uložené

Od 1. května 2024 měly vzrůst platy členům managementu o 3,3 procenta, společnost ale nakonec rozhodla jinak.

Členové managementu skupiny Volkswagen obdrží méně peněz, než bylo původně plánováno. Zvýšení platů o 3,3 procenta, se kterým se počítalo od 1. května 2024, nebude realizováno, oznámila v neděli mluvčí společnosti. Rozhodnutí se týká i představenstva koncernu.


Manažeři Volkswagenu ke svým platům nedostanou ani inflační bonus ve výši 1000 eur (přes 24 tisíc korun). Kroky by měly pomoci zvýšit provozní ziskovou marži na 6,5 procenta v roce 2026.


„Členové vedení nesou zvláštní odpovědnost za společnost a plní důležitou funkci jako vzor, což je v současné situaci obzvláště důležité,“ uvedla mluvčí koncernu, přičemž poukázala na složité tržní prostředí.

Volkswagen výrazně snižuje personální náklady

Koncem prosince se vedení Volkswagenu po měsících náročných jednání dohodlo se zaměstnaneckou radou na klíčových bodech programu snižování nákladů v hodnotě miliard eur. Personální náklady ve vlajkové značce Volkswagen se mají v administrativní oblasti snížit o 20 procent. S velkými úsporami se počítá také v oblasti materiálových a fixních nákladů.


Skupina Volkswagen v uplynulém roce výrazně zvýšila prodej. Celosvětově dodala zákazníkům 9,24 milionu vozů všech koncernových značek, což bylo o 12 % více než předloni. Společnost díky tomu splnila plán, který si stanovila v rozpětí 9 až 9,5 milionu dodávek. V roce 2022 dodal největší evropský výrobce automobilů celosvětově jen 8,3 milionu vozů. Prodej v té době zpomalila vážná narušení v globálním dodavatelském řetězci.

Volkswagen
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domů
Sdílet
Diskuse