Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Adamkovičová
24. ledna 2024 15:57
Čas čtení 1:22

Důchodce žádal sousedy, aby se ztišili. Teď mu hrozí několik let v dubajském vězení

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Důchodce žádal sousedy, aby se ztišili. Teď mu hrozí několik let v dubajském vězení
Zdroj: Freepik/volně k užití

„Obžaloba se přiklání na stranu toho, kdo incident nahlásil policii jako první,“ tvrdí odbornice. Muž čeká na rozsudek v domácím vězení.

Britský důchodce, který během svátků odcestoval do Dubaje navštívit svou dceru a vnučku, se do Spojeného království tak brzy nevrátí, píše deník Daily Mail. V rámci silvestrovských oslav údajně neoprávněně vnikl na pozemek sousedky. Nyní čelí žalobě.

22. ledna 2024 17:28 Čas čtení 0:33 Jejímu únosu nikdo nevěřil. Z nového dokumentu na Netflixu mrazí Jejímu únosu nikdo nevěřil. Z nového dokumentu na Netflixu mrazí

Pětasedmdesátiletý Ian MacKeller se letos 1. ledna krátce po půlnoci rozhodl požádat sousedy, aby zmírnili své bujaré oslavy. Důvodem byl především fakt, že jeho dcera měla jít brzy ráno do práce a on měl hlídat svou malou vnučku. Vzal dítě s sebou do hlučného domu, aby dcera mohla zůstat spát. Když se po opakovaném zaklepání na dveře nikdo neozýval, rozhodl se vejít dovnitř postranní cestou vedoucí přes zahradu. To, co následovalo, ho však šokovalo.

MacKeller tvrdí, že požádal hosty, zda by mohli silvestrovskou oslavu přesunout dovnitř, ale ti na něj údajně začali křičet a strkat do něj. Někteří z přítomných se prý pokusili zasáhnout a důchodci poradili, aby odešel. Ten jejich rady uposlechl, ale když se vrátil na ulici, čekala na něj jeho sousedka.

Ta na něj údajně hlasitě křičela, a dokonce po něm a dítěti hodila skleničku. Muž chtěl incident nahlásit na policii, ale jeho dcera to odmítla. Důvodem bylo to, že nechtěla vytvářet další napětí ve vztazích se sousedy, protože se do sousedství přistěhovala teprve nedávno.

Podala na něj stížnost

Hostitelka večírku se však špatných sousedských vztahů zřejmě neobává. Podala na MacKellera policejní stížnost, kvůli které nyní nemůže opustit zemi, a hrozí mu dokonce několik let vězení.

„Státní zastupitelství má tendenci stát na straně toho, kdo incident nahlásí policii jako první. Pokud někomu hrozí, že bude nahlášen, rychle podá žalobu sám. Takto lidé, kteří znají dubajský soudní systém, manipulují s tímto systémem ve svůj prospěch,“ vysvětlila Radha Stirling, generální ředitelka organizace bojující za práva lidí zadržovaných v Dubaji.

23. ledna 2024 16:34 Čas čtení 0:49 Protézy nebo čarodějnické potřeby. Tohle jsou nejdivnější věci, které lidé nechali v hotelových pokojích Protézy nebo čarodějnické potřeby. Tohle jsou nejdivnější věci, které lidé nechali v hotelových pokojích

„Znovu a znovu se ukazuje, že obyčejná cesta do Dubaje může být výjimečně jednosměrná. Pokud nebude případ odložen, Ian pravděpodobně skončí ve věznicích proslulých porušováním lidských práv, a to si prostě nezaslouží,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse