Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
1. února 2024 15:52
Čas čtení 0:55

„Připomíná to soudruha Štěpána.“ V další přestřelce českých političek hraje hlavní roli věk

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Připomíná to soudruha Štěpána.“ V další přestřelce českých političek hraje hlavní roli věk
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin/TASR/AP

Není to ani měsíc od poslední přestřelky mezi Alenou Schillerovou (ANO) a Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) a už je tu další konflikt. Podle Schillerové je Pekarová moc mladá, ta ji zase přirovnala k bývalému komunistovi.

Celý konflikt odstartovala středeční debata Aleny Schillerové s občany ve Frenštátě pod Radhoštěm. Bývalá ministryně financí tam narážela na minulý režim a podotkla, že podle ní by v čele Poslanecké sněmovny měl stát někdo starší, „kdo má něco odžito“. Video z debaty pak zveřejnila na svém instagramu.

Reakce předsedkyně TOP 09 na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat. Na sociální síti X napsala: „Zaznamenala jsem slova Aleny Schillerové o tom, že jsem na předsedkyni Poslanecké sněmovny moc mladá. Jde o dosti neoriginální taktiku, jak dehonestovat odpůrce, když chybí argumenty. Trochu mi to připomíná soudruha Štěpána.“ Schillerovou tak přirovnala ke komunistickému představiteli Miroslavu Štěpánovi. Ten je především známý pro svůj výrok z roku 1989 o tom, že děti nemají rozhodovat o budoucnosti.

1. února 2024 12:45 Čas čtení 0:38 Nečekaný přestup. Lewis Hamilton opouští Mercedes, kam zamíří? Nečekaný přestup. Lewis Hamilton opouští Mercedes, kam zamíří?

Zároveň k postu připojila i vzkaz pro mladé lidi. „Politika je tu i pro vás, angažujte se v ní nebo buďte aktivní jakkoliv jinak. Takovéhle výroky by nás měly naopak vybudit, ne odradit. U mě najdou mladí lidé vždy podporu a zastání.“

Na příspěvek jí Schillerová odpověděla s tím, že výrok nebyl myšlen na mladé lidi obecně, ale přímo na současnou předsedkyni. „Hnutí ANO má mnoho mladých tváří, mladé ANO jsou největší srdcaři v politice, nezakazujeme jim TikTok a dáváme šanci i těm, kteří nemají na iPhone,“ zakončila svou odpověď.

Domů
Sdílet
Diskuse