Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
16. března 2024 v 7:39
Čas čtení 0:28

Z Prahy vlakem přímo na Ukrajinu. Velký dopravce spustí novou linku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Z Prahy vlakem přímo na Ukrajinu. Velký dopravce spustí novou linku
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Dopravce RegioJet oznámil spuštění nové železniční linky mezi Prahou a ukrajinským Čopem. Její provoz začne ve středu 27. března, jízdenky je však možné zakoupit již nyní.

Nová linka bude alternativou ke stávajícímu spojení mezi Prahou a polským městem Přemyšl, které se nachází na ukrajinské hranici. Výhodou bude podle serveru ZDopravy.cz snadné překročení hranice mezi Slovenskem a Ukrajinou, kde oproti autobusům není nutné čekat v dlouhých kolonách. 

Dopravce na trase využije skutečnost, že až do Čopu lze dojet po kolejích s klasickým evropským rozchodem, který se na Ukrajině jinak nepoužívá. Na nové trase budou s RegioJetem spolupracovat ukrajinské státní dráhy Ukrzaliznycja. Do budoucna je v plánu prodloužení linky až do zakarpatského Mukačeva. 

Spojení doplní stávající linku Praha–Košice. Cestující se na lince mohou těšit na lůžkové a sedačkové vozy, součástí ceny jízdenky bude snídaně i večeře. Ceny jízdenek začínají na 459 korunách za sedačku a 740 korunách za lůžko. 

Domů
Sdílet
Diskuse