Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
23. května 2024 v 17:21
Čas čtení 0:35

Firmu Zetor Tractors čeká popouštění. O práci přijdou desítky lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Firmu Zetor Tractors čeká popouštění. O práci přijdou desítky lidí
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Důvodem jsou údajně změny ve výrobě, které mají začít v roce 2025.

Zetor už minulý rok na podzim oznámil, že ukončí výrobu vlastních motorů a převodovek. Pokračovat bude jen ve vývoji, marketingu a obchodu. Změna také nezasáhne sestavování traktorů pro Evropu a USA. V poslední době firmě klesají tržby, nová opatření by měla meziročně snížit náklady o 200 milionů korun.

22. května 2024 v 9:15 Čas čtení 0:35 Česko zasáhne velký výpadek léků. Podívej se, které přípravky budou v lékárnách chybět Česko zasáhne velký výpadek léků. Podívej se, které přípravky budou v lékárnách chybět

Podle mediální zástupkyně firmy Lucie Duškové dostanou propuštění lidé zvýšené odstupné nad rámec zákonného odstupného podle kolektivní smlouvy. „Zaměstnancům také poskytneme poradenství při hledání zaměstnání, vypracování životopisu a zorganizujeme setkání s úřadem práce. Zaměstnancům také zprostředkujeme kontakt na personalisty z jiných firem v rámci Brna, kteří nás určitě budou kontaktovat,“ uvedla.

O rozsáhlém propouštění šéf odborů firmy Zetor Alois Kazele údajně nemá informace. Odboráři by se ale dnes měli sejít s vedením. „Mrzí mě to zejména kvůli lidem, kteří mají pár let do důchodu a jsou to srdcaři,“ řekl pro ČTK. Podle něj bude mít spousta zaměstnanců problém najít si novou práci.

Domů
Sdílet
Diskuse