Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Karolína Fejtová
27. května 2024 7:00
Čas čtení 0:28

Daň z nemovitosti: Na její zaplacení zbývá už jen pár dní, týká se to milionů lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Daň z nemovitosti: Na její zaplacení zbývá už jen pár dní, týká se to milionů lidí
Zdroj: Pxfuel/DMCA/volně k užití

Výměra daně z nemovitosti se ve většině obcí letos zvýšila. Povinnost na zaplacení daně se týká přibližně čtyř milionů poplatníků. Jak ji zaplatíš?

„Úhrada může být udělána například bankovním převodem nebo pomocí QR kódu. Jde to ale i postaru na pokladně správce daně, nabízí se také úhrada prostřednictvím SIPO,“ řekl pro Radiožurnál Petr Koubovský z Komory daňových poradců.

26. května 2024 11:49 Čas čtení 0:28 VIDEO: Dlažebními kostkami poničil 14 aut a svědkovi dupl na hlavu. Muže v Karlových Varech zachytily kamery VIDEO: Dlažebními kostkami poničil 14 aut a svědkovi dupl na hlavu. Muže v Karlových Varech zachytily kamery

Platební informace už od dubna rozesílá finanční správa. Okolo 1,1 milionu lidí je poslala přes datovou schránku, dalšímu milionu e-mailem a zbylým dopisem se složenkou. Pokud jsi platební údaje neobdržel*a, obrať se na svůj finanční úřad.

Součástí daně z nemovitosti je daň z pozemků a daň ze staveb a jednotek. Ta se poté ještě násobí koeficientem, který se tento rok zvýšil. Daň z nemovitosti musíš zaplatit do konce května, pokud přesáhla pět tisíc, musíš nyní zaplatit jen její první splátku. Druhá je do konce listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse