Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. června 2024 v 11:44
Čas čtení 0:36

PŘEDPOVĚĎ: Česko zasáhnou extrémní teploty a silné bouřky, v těchto krajích platí výstraha

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Česko zasáhnou extrémní teploty a silné bouřky, v těchto krajích platí výstraha
Zdroj: Getty Images

Teploty se v sobotu a neděli vyšplhají až nad hranici 30 stupňů. Ve východní polovině republiky hrozí i bouřky.

V sobotu očekáváme jasno až polojasno a teploty mezi 29 a 33 stupni, v neděli se poté ještě oteplí, a to až na 35 stupňů Celsia. Přijít ale mohou přeháňky a bouřky.

29. června 2024 v 10:00 Čas čtení 0:12 Vercetti: Léčebna mi nechala jizvy na duši a už bych se tam nevrátil. Závislost na prášcích je horší než tvrdé drogy Vercetti: Léčebna mi nechala jizvy na duši a už bych se tam nevrátil. Závislost na prášcích je horší než tvrdé drogy

Vzhledem k tropickým teplotám vydali meteorologové výstrahu pro velkou část území, prakticky pro všechny kraje s výjimkou Karlovarského. Pro celou východní polovinu republiky navíc zítra platí výstraha před silnými bouřkami.

Meteorologové v souvislosti s teplotami varují před přetížením organismu a nebezpečím přehřátí či dehydratace. Důležité je tak o víkendu zvýšit přísun tekutin, především nealkoholických neslazených nápojů v kombinaci s minerálními vodami.

26. června 2024 v 14:00 Čas čtení 3:24 Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy
výstraha
Zdroj: ČHMÚ

Vysoké teploty také zatěžují náš organismus, proto je vhodné omezit fyzickou zátěž, především v poledních a odpoledních hodinách. Pozor je potřeba dát i na děti a domácí mazlíčky, nenechávat je na přímém slunci a už vůbec v zaparkovaných autech. Pokud se chystáte vyrazit k vodě či do přírody, nezapomeňte na opalovací krém s vysokým SPF.

Domů
Sdílet
Diskuse