Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
30. června 2024 v 9:24
Čas čtení 0:30

Španělé protestují proti masové turistice. To není turistika, to je invaze, stěžují si

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Co se děje: V Malaze se koná protest proti masovému turismu.

  • V jihošpanělské Malaze v sobotu demonstrovaly tisíce lidí proti masovému turismu. Hlavním důvodem protestů je nedostatek bytů a vysoké nájemné ve městě.
  • Podle organizátorů protestu se shromáždění zúčastnilo asi 25 tisíc lidí, deník El País však účast odhadl na 15 tisíc.
  • Protestující nesli transparenty s nápisy „Malaga není na prodej“ a „Tohle není turistika, to je invaze“.
25. června 2024 v 8:32 Čas čtení 1:38 Tohle je šest evropských měst, která rozhodně stojí za návštěvu. Praha je v top 3 Tohle je šest evropských měst, která rozhodně stojí za návštěvu. Praha je v top 3

Proč je to důležité: V Malaze je více než 12 tisíc legálně registrovaných rekreačních domů, což je kromě Madridu a Barcelony více než ve kterémkoli jiném španělském městě. Existuje však také velké množství takových nemovitostí, které jsou provozovány nelegálně. To ztěžuje místním obyvatelům hledání ubytování nebo placení předražených nájmů.

Širší souvislosti: Podobné demonstrace se v posledních týdnech konaly i v dalších turisticky oblíbených španělských městech, včetně Barcelony, Mallorky a Kanárských ostrovů.

Anketa:
Chystáš se na dovolenou do Španělska?
Ano.
Ne.
Ano.
44 %
Ne.
56 %
Domů
Sdílet
Diskuse