Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Aneta Gospičová
7. července 2024 v 14:40
Čas čtení 0:29

Na Evropu se valí další vlna veder z Afriky. Tropické teploty dosáhnou až 40 °C

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Co se děje: Za několik dní začne do některých částí Evropy přicházet vlna veder z Afriky.

  • Vlna veder z Afriky začne za několik dní přicházet do střední a jižní Evropy. Ta způsobí, že teploty v některých zemích se budou pohybovat kolem 40 °C, varuje iMeteo.
  • Tropické počasí pocítíme i v Česku.
  • Meteorologové očekávají, že teploty na celém území udeří zejména v odpoledních hodinách. V některých oblastech Česka bude přes 30 stupňů.
7. července 2024 v 8:28 Čas čtení 0:49 Během dovolené tě mohou snadno vykrást. Odborníci upozorňují, na co si při cestování dávat pozor Během dovolené tě mohou snadno vykrást. Odborníci upozorňují, na co si při cestování dávat pozor

Proč je to důležité: Extrémně vysoké teploty mohou vést ke zdravotním problémům, zejména u starších osob, dětí a lidí s chronickými onemocněními. Obyvatelé by měli být informováni, aby přijali nezbytná opatření na ochranu svého zdraví.

Širší kontext: Situace bude kritická i v dalších zemích. Například v Řecku má být až 40 stupňů, v Turecku až 38 stupňů, v Chorvatsku kolem 35 stupňů, ve Španělsku a Itálii až 40 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse