Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
7. července 2024 v 10:38
Čas čtení 1:15

PŘEDPOVĚĎ: Do Česka dorazí vedra i silné bouřky, některé dny bude přes 30 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Do Česka dorazí vedra i silné bouřky, některé dny bude přes 30 stupňů
Zdroj: Unsplash/Max LaRochelle/volně k užití

Tropické teploty posledních dní s námi zůstanou i příští týden. Ve čtvrtek se však obloha zatáhne a přinese s sebou déšť i silné bouřky.

V neděli bude nad Českem oblačno až zataženo. Přes den místy a na severozápadě Čech ojediněle se mohou objevit srážky. K večeru bude srážek od jihozápadu přibývat, nejvyšší teploty dosáhnou 17 až 22 stupňů, na jihovýchodě Moravy může být až 26 stupňů, v 1000 metrech na horách okolo 15 stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

7. července 2024 v 8:00 Čas čtení 9:57 Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká

Pondělní obloha bude oblačná až polojasná, zejména na horách ojediněle s přeháňkami. Zpočátku bude na jihu a východě místy až zataženo s doznívajícím deštěm. Ráno se mohou ojediněle objevit mlhy. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 23 až 27 stupni. Očekává se slabý proměnlivý, na Moravě a ve Slezsku severní vítr o síle jeden až čtyři metry za sekundu.

V úterý meteorologové očekávají jasnou až polojasnou oblohu, zejména na východě při zvětšené oblačnosti s ojedinělými přeháňkami. V noci a ráno se ojediněle vyskytnou mlhy, na východě i nízká oblačnost. Nejvyšší teploty vystoupají na 28 až 32 stupňů.

6. července 2024 v 8:00 Čas čtení 3:20 Smaragdová voda jako v moři. Tenhle zatopený lom na Plzeňsku lidé milují, i když tu platí zákaz Smaragdová voda jako v moři. Tenhle zatopený lom na Plzeňsku lidé milují, i když tu platí zákaz

Jasná až polojasná obloha s námi zůstane i ve středu, od západu však bude oblačnosti přibývat a později se objeví přeháňky či bouřky, které budou ojediněle i silné. Na Moravě a ve Slezsku se srážky místy objeví až večer. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 31 až 35 stupni, na západě bude kolem 29 stupňů. 

Ve čtvrtek očekáváme oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy i bouřky. Srážky budou postupně ustávat, částečně také oblačnost. Ráno se mohou ojediněle objevit i mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou 27 až 31 stupňů, na východě až 33 stupňů. Vát bude mírný severozápadní až západní vítr o síle dva až šest metrů za sekundu, který bude večer slábnout. 

Od pátku do neděle meteorologové očekávají oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo déšť, místy i bouřky. Nejvyšší teploty vystoupají na 26 až 31 stupňů, na jižní Moravě až na 35 stupňů. Při déletrvajících srážkách bude jen kolem 25 stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse