Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Barbora Fábryová TASR
7. července 2024 v 8:28
Čas čtení 0:49

Během dovolené tě mohou snadno vykrást. Odborníci upozorňují, na co si při cestování dávat pozor

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Během dovolené tě mohou snadno vykrást. Odborníci upozorňují, na co si při cestování dávat pozor
Zdroj: Pexels/Pixabay/volně k užití

Společnost Eset rekreanty varuje a doporučuje jim dbát na bezpečnost.

  • Lidé na dovolené by měli myslet také na digitální bezpečnost. Sdílení informací o jejich aktuální poloze na sociálních sítích může ohrozit bezpečnost jejich domova, uvádí Eset.
  • Sdílení fotografií z dovolené v reálném čase může přilákat nežádoucí návštěvníky do tvého domu, když tam nejsi. Eset doporučuje počkat s tímto úkonem až do návratu domů.
  • Společnost také doporučuje mít připravený plán pro případ ztráty nebo krádeže zařízení. Dovolenkáři by si měli zapsat sériová čísla svých zařízení a čísla zákaznické podpory, aby mohli v případě potřeby zablokovat SIM kartu nebo zařízení.
7. července 2024 v 8:00 Čas čtení 9:57 Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká

Proč je to důležité: Turisté by neměli brát digitální bezpečnost na lehkou váhu ani během letní dovolené. Informování o digitální bezpečnosti na dovolené je důležité zejména pro ochranu osobních a finančních údajů, zabezpečení zařízení, ochranu soukromí a prevenci kybernetických útoků.

Citace: „Svá zařízení a data v nich pravidelně zálohujte. V případě ztráty, krádeže nebo poškození zařízení budete mít své údaje v bezpečí a budete je moci obnovit,“ dodává společnost.

Širší kontext: Rekreanti by podle společnosti měli být opatrní i při používání veřejných wifi sítí v kavárnách, hotelích nebo na pláži. Kybernetičtí útočníci často snadno napadají nezabezpečené sítě. Při používání veřejného wifi je proto podle ní třeba zvážit použití virtuální privátní sítě (VPN), která šifruje internetové připojení a chrání data.

Domů
Sdílet
Diskuse