Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
1. srpna 2024 v 14:52
Čas čtení 0:38

Mladý Čech chtěl útočit na slovenském pridu. S ostatními se spojil na Telegramu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Mladý Čech chtěl útočit na slovenském pridu. S ostatními se spojil na Telegramu
Zdroj: REFRESHER/Ivan Koribanič

Pochod za práva LGBTQ+ osob v Bratislavě měla v plánu narušit skupina, která se chystala vraždit účastníky.

S informací přišel Deník N ve spolupráci s deníkem Voxpot. Podle dostupných informací v uzavřené skupině na sociální síti Telegram působily stovky i nezletilých členů z evropských státu, USA a Ruska. Útočit chtěli i na další menšiny jako muslimy, Židy či migranty.

1. srpna 2024 v 11:56 Čas čtení 0:30 Kauza Clash of the Stars pokračuje. Po Prima Cool odstoupila Fortuna Kauza Clash of the Stars pokračuje. Po Prima Cool odstoupila Fortuna

Zásah proti členům skupiny uskutečnila slovenská policie 17. července, zákroky probíhaly i v ostatních státech včetně České republiky. Stíhaný nezletilý z Moravy má být jedním ze spoluzakladatelů této skupiny.

„Na návrh státního zástupce byl vzat soudem do vazby, neboť byla dána důvodná obava, že by mohl mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání a že by mohl opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán,“ uvedl vrchní státní zástupce v Olomouci Radim Dragoun.

Podle dostupných informací ale český mladík momentálně není stíhán v souvislosti s útokem na akci Duhový Pride. Podle Dragouna totiž od plánovaného útoku sám dobrovolně upustil. Trest mu ale hrozí za založení, podporu a propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka a z podpory propagace terorismu.

Domů
Sdílet
Diskuse