Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
10. srpna 2024 v 14:22
Čas čtení 1:06

Izrael zaútočil na školu v Pásmu Gazy, na místě jsou nejméně desítky mrtvých

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Izrael zaútočil na školu v Pásmu Gazy, na místě jsou nejméně desítky mrtvých
Zdroj: TASR/AP

Izraelské jednotky prý útočily na základnu Hamásu.

Více než 100 Palestinců zahynulo a desítky utrpěly zranění při izraelském útoku na areál školy v Pásmu Gazy, která soužila jako úkryt pro vysídlené Palestince, uvedla palestinská tisková agentura. Izrael informoval, že zaútočil na velitelské centrum palestinského militantního hnutí Hamás, které se nacházelo v této škole, informuje TASR podle zpráv agentur Reuters a AFP.

9. srpna 2024 v 11:00 Čas čtení 4:55 Dubajská princezna se s manželem rozešla přes Instagram, odkazovala na praktiku talaq. Co to znamená v muslimské zemi? Dubajská princezna se s manželem rozešla přes Instagram, odkazovala na praktiku talaq. Co to znamená v muslimské zemi?

Podle tiskové agentury AP, která se odvolává na informace od palestinských zdravotnických orgánů, počet obětí přesáhl 60 lidí. Při útoku se také zranilo dalších 47 lidí. Úřad civilní ochrany v Pásmu Gazy původně uvedl, že útok si vyžádal 40 mrtvých.


Komunikační odbor vlády řízený Hamásem uvedl v prohlášení, že terčem izraelských útoků byli vysídlení Palestinci během ranní modlitby, což zapříčinilo rychlý nárůst počtu obětí.

Izrael tvrdí, že se v centru ukrývali teroristé

Izraelská armáda o průběhu útoku informovala ve svém vyjádření. „Letectví zasáhlo velitelské a řídící centrum, které sloužilo jako úkryt teroristů a velitelů Hamásu. Před útokem byla přijata četná opatření, aby se zmírnilo riziko ublížení civilistům. Použili jsme přesnou munici, provedli letecký průzkum a využili jsme informace od zpravodajských služeb,“ dodala izraelská armáda.


Izraelská armáda dlouhodobě obviňuje Hamás z toho, že záměrně umisťuje svou vojenskou infrastrukturu, jako velitelská a řídící centra, do civilních objektů a využívá palestinské civilisty jako lidské štíty. Hamás to popírá.

8. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 6:20 Michel dokumentuje odvrácenou stranu Dubaje. I tady jsou bezdomovci, přeplněné ubytovny a chudoba Michel dokumentuje odvrácenou stranu Dubaje. I tady jsou bezdomovci, přeplněné ubytovny a chudoba

Bezprecedentní útok hnutí Hamás na jih Izraele z loňského října si vyžádal 1195 obětí. Militanti během útoku zajali a do Pásma Gazy unesli 250 zajatců, z nichž 111 je stále v zajetí v Gaze, ačkoli izraelská armáda se domnívá, že 39 z nich je již po smrti. Při odvetné ofenzivě Izraele v Pásmu Gazy zahynulo podle údajů tamního ministerstva zdravotnictví řízeného Hamásem už přinejmenším 39 550 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse