Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
31. srpna 2024 v 8:01
Čas čtení 0:52

Muži se nelíbilo, že sanitka parkuje na jeho pozemku. Zablokoval jí proto výjezd vlastním autem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Muži se nelíbilo, že sanitka parkuje na jeho pozemku. Zablokoval jí proto výjezd vlastním autem
Zdroj: Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje

Muži na Zlínsku se nelíbilo, že sanitka zaparkovala na jeho příjezdové cestě. Postavil před ní proto své auto, čímž zablokoval výjezd. Situace znamenala zhruba pěti minutové zdržení záchranářů. Událost vyšetřuje policie.

Posádka záchranářů vyjela k seniorce v závažném zdravotním stavu do Hvozdné u Zlína.

„V okamžiku, kdy záchranáři doslova bojovali o její život uvnitř domku, došlo k zablokování sanitky majitelem příjezdové cesty. Řidič sanitky se k pacientce nemohl dostat s nosítky, muž trval na tom, že jde o jeho pozemek a záchranáři tam nemají co stát. Touto hádkou a zablokováním sanitky ovšem způsobil, že posádka ztratila zhruba pět minut, kdy už mohla být s pacientkou na cestě do nemocnice,“ napsali na Facebooku záchranáři.

Muže údajně naštvalo, že sanitka, která přijela k sousedům, zastavila na jeho pozemku. Místo toho, aby rodina zachraňované seniorky uvolnila svůj plácek před domem, poslali záchranný vůz na příjezdovou cestu k sousedům.

29. srpna 2024 v 15:09 Čas čtení 1:35 Koukni, kde všude po Praze natáčeli Vránu. Ve filmu, který teď brázdí kina, uvidíš Novou scénu nebo Žižkov Koukni, kde všude po Praze natáčeli Vránu. Ve filmu, který teď brázdí kina, uvidíš Novou scénu nebo Žižkov

 Seniorka několik dní po zásahu zemřela, se zásahem zdravotníků to ale nemělo přímou souvislost. Přesto se případem zabývá policie.

Pro podobné situace platí Zákon o zdravotnické záchranné službě. Na jeho základě jsou záchranáři oprávněni vstupovat na cizí pozemky či do cizích objektů za účelem poskytnutí zdravotní pomoci.

„Neblokujte naše sanitky! Nikdy nevíte, kdy nás budete potřebovat také vy!“ píší ve svém facebookovém příspěvku záchranáři. „Mrzí nás, že k takovým situacím vůbec dochází. Vždyť nikdo z nás nikdy neví, kdy bude potřebovat pomoc od jakékoliv složky IZS. Věříme ale, že většina lidí je stále k sobě ohleduplná a při záchraně lidského života chápe mimořádnost situace,“ dodávají.

Domů
Sdílet
Diskuse