Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
včera 25. října 2024 v 9:53
Čas čtení 0:33

Velká Británie zakázala elektronické cigarety. Víme, kdy se přestanou prodávat

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Velká Británie zakázala elektronické cigarety. Víme, kdy se přestanou prodávat
Zdroj: Unsplash/Grav

Britská vláda ve čtvrtek oznámila, že od června příštího roku zakáže prodej jednorázových elektronických cigaret.

Cílem vlády je ochrana životního prostředí a omezení užívání těchto přístrojů mezi mladistvými. Podle agentury Reuters se popularita elektronických cigaret v zemi za poslední desetiletí razantně zvýšila a v současnosti je užívá každý desátý člověk.

25. září 2023 v 16:41 Čas čtení 0:59 Kontrola jednorázových elektronických cigaret v Česku: Téměř polovina nesplňuje podmínky Kontrola jednorázových elektronických cigaret v Česku: Téměř polovina nesplňuje podmínky

Podle letošního průzkumu charitativní organizace ASH vyzkoušelo vaping během svého života každé páté dítě ve věku 11-17 let. Prodej těchto cigaret osobám mladším 18 let je přitom v zemi zakázán.

„Zákaz jednorázových vapů nejen ochrání životní prostředí, ale především sníží přitažlivost vapů pro děti a zabrání tomu, aby se dostaly do rukou zranitelných mladých lidí,“ řekl ministr pro veřejné zdraví a prevenci Andrew Gwynne.

16. června 2024 v 10:01 Čas čtení 0:36 Mladá dívka po nadměrném vapování zmodrala. Lékaři jí museli odstranit část plic Mladá dívka po nadměrném vapování zmodrala. Lékaři jí museli odstranit část plic

Jen během roku 2023 bylo podle britské vlády v zemi odhozeno na zem nebo do běžného odpadu až pět milionů jednorázových elektronických cigaret. Ty pak následně končí na skládkách nebo ve spalovnách, kde kvůli lithiovým bateriím znamenají značné riziko vzniku požáru.

Domů
Sdílet
Diskuse