Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
17. února 2023 13:28
Čas čtení 0:34

Svoboda je novým primátorem Prahy, Marvanovou vyloučilo Spolu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Svoboda je novým primátorem Prahy, Marvanovou vyloučilo Spolu
Zdroj: Profimedia/Jan Handrejch/Borgis

Bohuslav Svoboda (ODS) se stal novým primátorem Prahy. Podpořilo ho 50 ze 65 zastupitelů. Nehlasovala pro něj Hana Kordová Marvanová, kterou Spolu vyloučilo ze zastupitelského klubu.

Bohuslav Svoboda (ODS) je novým pražským primátorem. Ve funkci tak nahradil předchozího Zdeňka Hřiba (Piráti). Hlasovalo pro něj 50 ze 65 zastupitelů, píše iRozhlas. Podpory se dočkal i od opoziční strany ANO. Naopak hlas mu nedali zastupitelé z SPD ani Prahy sobě.

Marvanovou vyloučilo Spolu

Marvanovou vyloučilo pražské Spolu z klubu. Důvodem je její nehlasování pro Svobodu během volby. Stejně tak nehlasovala ani pro kandidáty do rady. Informuje o tom Deník N díky ČTK.

„Věřím, že budoucí pražská koalice bude maximálně stabilní a že o všech bodech bude vedena konstruktivní diskuze. Stabilitu a kontinuitu si Pražané opravdu zaslouží, zvlášť v dnešní složité době,“ řekl ve středu na tiskové konferenci Zdeněk Hřib.

15. února 2023 13:40 Čas čtení 2:59 SPOLU, Piráti a STAN v Praze podepsali koaliční smlouvu. (Staro)nový primátor čelí kritice za kumulaci funkcí SPOLU, Piráti a STAN v Praze podepsali koaliční smlouvu. (Staro)nový primátor čelí kritice za kumulaci funkcí

Svoboda je kritizován za možnou kumulaci funkcí. Sám však na začátku týdne slíbil, že se vzdá ostatních pozic. Nechat si chce pouze postavení poslance. Svoboda byl primátorem již v letech 2010 až 2013.

Domů
Sdílet
Diskuse