Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
8. května 2023 13:37
Čas čtení 0:23

Zeman to sedmkrát odmítl, Pavel to „sfouknul“ po dvou měsících v úřadu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zeman to sedmkrát odmítl, Pavel to „sfouknul“ po dvou měsících v úřadu
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky ČR

Prezident Petr Pavel v pondělí jmenoval šéfa Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku do hodnosti brigádního generála. Jeho předchůdce Miloš Zeman to sedmkrát odmítl, informuje zpravodajka TASR v Praze.

Bývalý prezident opakovaně kritizoval šéfa BIS a celou civilní kontrarozvědku. Jednou z jeho výhrad bylo, že BIS podle něj ignoruje hrozbu islámského terorismu v Česku. V říjnu loňského roku prohlásil, že zprávám BIS nepřikládá takový význam, jaký jim připisují jejich autoři.

Pavel u příležitosti svátku Dne vítězství povýšil i dalších čtrnáct příslušníků ozbrojených sil, policejního a hasičského záchranného sboru. Požádal je, aby přispívali k připravenosti Česka čelit hrozbám.

8. května 2023 12:12 Čas čtení 0:57 Prezident Petr Pavel se na Vítkově vymezil proti šiřitelům ruské propagandy, na co je naopak hrdý? Prezident Petr Pavel se na Vítkově vymezil proti šiřitelům ruské propagandy, na co je naopak hrdý?

„Hrozby kolem nás jsou naprosto reálné. Ty, které se týkají vnější bezpečnosti, i ty týkající se vnitřní bezpečnosti. Musíme dělat vše pro to, abychom na případné krize byli připraveni,“ prohlásil prezident.

Domů
Sdílet
Diskuse