Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK
19. května 2023 10:00
Čas čtení 0:46

Na Ukrajině byl zraněn český dobrovolník. Na léčebné výdaje bude potřebovat 70 tisíc korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Ukrajině byl zraněn český dobrovolník. Na léčebné výdaje bude potřebovat 70 tisíc korun
Zdroj: TASR

Na Ukrajině utrpěl při nehodě zranění český dobrovolník. Muž, který pomáhal hlavně v dětských domovech a s humanitárními záležitostmi, absolvoval operaci a aktuálně by měl podstupovat další. Je mimo ohrožení života.

O dalším zraněném Čechovi na Ukrajině, kde trvá ruská vojenská invaze, informovala organizace Zdravotní zajištění na Twitteru. „Měl nehodu, při které přišel o několik prstů na noze, má rozlámanou ruku, teď ho čeká další operace,“ doplnil na dotaz ČTK předseda spolku Jan Zamrazil.

19. května 2023 7:50 Čas čtení 0:59 Na Slovensku se šíří hoax o úniku radiace z Ukrajiny. Reagovala na něj i Dana Drábová Na Slovensku se šíří hoax o úniku radiace z Ukrajiny. Reagovala na něj i Dana Drábová

70 tisíc korun na léčebné výdaje

Muž podle něj nebyl pod kontraktem, takže s ohledem na chybějící pojištění bude potřebovat odhadem 70 tisíc korun na léčebné výdaje. Spolek podle Zamrazila proto chystá sbírku.

Zraněný dobrovolník na Ukrajině nebojoval, ale převážně pomáhal v dětských domovech a s humanitárními záležitostmi, sdělil Zamrazil. Působil v oblasti „směrem k Záporoží“, aktuálně se nachází na západě Ukrajiny. „Je mimo ohrožení života,“ uvedl Zamrazil.

V pondělí zemřel český medik, který byl v březnu vážně zraněn po zásahu šrapnelem na Donbase a poté v dubnu převezen do pražské Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN). Podle dosavadních informací ministerstva zahraničí padli na Ukrajině při bojích proti ruské armádě dva čeští dobrovolníci. Jeden letos v březnu, druhý loni v červnu.

16. května 2023 10:04 Čas čtení 0:42 Český medik, který byl v dubnu zraněn na Donbasu, zemřel. „Když se lámal chleba, tak se nepos*al,“ vzpomínají jeho přátelé Český medik, který byl v dubnu zraněn na Donbasu, zemřel. „Když se lámal chleba, tak se nepos*al,“ vzpomínají jeho přátelé

Zranění letos na jaře utrpěl na ukrajinské frontě český dobrovolník, který na sociální síti vystupuje pod přezdívkou Cohen Barbarian. Ve čtvrtek na Twitteru uvedl, že před zhruba deseti dny přišel o nohu.

Domů
Sdílet
Diskuse