Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
25. května 2023 8:55
Čas čtení 1:11

Piráti hlasují o vyloučení Jany Michailidu z čela strany

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Piráti hlasují o vyloučení Jany Michailidu z čela strany
Zdroj: Profimedia

Členové České pirátské strany hlasují o odstranění Jany Michailidu z republikánského výboru strany kvůli nedávným kontroverzím způsobeným její účastí na akci Dny antikapitalismu. Politička se hlásí k původní demokratické komunistické ideologii.

Paralelně s hlasováním o odvolání Michailidu začali členové znovu přidávat hlasy do ankety o odvolání šéfa strany Ivana Bartoše, který o víkendu političku zkritizoval za účast na akci Dny antikapitalismu, kterou pořádá marxisticky orientovaná Nadace Rosy Luxemburgové ve spolupráci se Socialistickou solidaritou. Michailidu se ohradila s tím, že se účastnila přednášek, které se týkaly „role avantgardního umění v revolučním hnutí a ukrajování lidských práv v současném Polsku a Maďarsku“.


Podle zveřejněných fotek ankety na Twitteru bylo v danou chvíli pro odvolání Michailidu 122 členů, proti bylo 123 a 15 se zdrželo. V případě Bartoše bylo pro odvolání 69 členů, proti 153 a šest se zdrželo. Anketa byla založena už 8. května jedním z členů, kterému se nelíbí povolební směřování strany. Výsledky mají být jasné 6. června. 

23. května 2023 18:45 Čas čtení 6:49 Michailidu: Mrzí mě, že ze mě Bartoš udělal netvora, který chce totalitu. Zná mě deset let a ví, co zastávám Michailidu: Mrzí mě, že ze mě Bartoš udělal netvora, který chce totalitu. Zná mě deset let a ví, co zastávám

Michailidu se nečekaně zastal europoslanec Jan Zahradil (ODS). „Michailidu je z nich jediná, kdo za něco stojí. Nemá aspoň gumové názory a rozumí léčivům a psychotropním látkám. A být levičák není žádný cejch. Tento předpotopní antikomunismus, s komunistickým lampasákem na Hradě, už je směšný,“ napsal. 

Michailidu se do povědomí veřejnosti dostala svojí kandidaturou na post předsedkyně České pirátské strany, kdy kandidovala proti současnému šéfovi strany Bartošovi. Ve straně je odbornicí na psychotropní látky, v republikovém výboru strany je od roku 2019. V minulosti byla třetí místopředsedkyní strany a v roce 2014 po dočasné rezignaci šéfa strany Bartoše krátce nastoupila do čela Pirátů. 

Domů
Sdílet
Diskuse