Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tereza Šnajdrová
19. června 2023 11:16
Čas čtení 1:01

Tragédie během hudebního festivalu: Útočník střílel do davu a zavraždil dva lidi, další tři osoby byly zraněny

Kategorie:
Hudba
Uložit Uložené
Tragédie během hudebního festivalu: Útočník střílel do davu a zavraždil dva lidi, další tři osoby byly zraněny
Zdroj: Unsplash/Hanny Naibaho/volně k použití

Ve dnech 17. a 18. června se ve Washingtonu konal festival elektronické hudby Beyond Wonderland, který lákal na hudební velikány, jako jsou Dillon Francis, Sub Focus, Afrojack, Marshmello a mnoho dalších.

Na místo se tak sjeli fanoušci a fanynky ze všech koutů Spojených států, avšak festival musel být hned první den zrušen. V nedalekém kempu, kde bydlela velká část návštěvnictva festivalu, došlo ke střelbě, při níž zemřeli dva lidé. Další tři pak byli zraněni, informují NME a Variety.

16. června 2023 13:00 Čas čtení 1:37 Album týdne, nebo propadák týdne? Queens of the Stone Age vypustili do světa novinku In Times New Roman Album týdne, nebo propadák týdne? Queens of the Stone Age vypustili do světa novinku In Times New Roman

Festival elektronické hudby se konal v amfiteátru Gorge ve Washingtonu, ale hned prvního večera došlo k jeho přerušení. V nedalekém kempu, ve kterém byla ubytována většina návštěvnictva festivalu, došlo ke střelbě, při níž zemřeli dva lidé a další tři byli zraněni.

V kempu se střílelo ve chvíli, kdy většina lidí byla v areálu a užívala si vystupujících, což lze označit za štěstí v neštěstí. Útočník totiž podle policie náhodně střílel do davu. Po incidentu se dal na útěk, avšak hlídka jej brzy dostihla a zadržela. „V současné chvíli návštěvníkům festivalu ani kempu nehrozí žádné nebezpečí. Návštěvníky ale prosíme, aby se kempu, v němž došlo ke střelbě, vyhnuli,“ napsal následně na Twitter Beyond Wonderland.

19. června 2023 6:00 Čas čtení 3:34 České „zoomers“ i mileniály trápí drahé bydlení a život od výplaty k výplatě. V čem se mladé generace neshodnou? České „zoomers“ i mileniály trápí drahé bydlení a život od výplaty k výplatě. V čem se mladé generace neshodnou?

Ačkoli se pořadatelé snažili chod festivalu udržet, vystupující to viděli jinak. Krátce po incidentu měl vystoupit producent Whipped Cream, který svou show okamžitě zrušil. „Je mi to hluboce líto, ale nemůžu vystupovat s vědomím, že tu právě zemřeli lidé. Jsem v naprostém šoku a chci vyjádřit úctu rodinám, které právě přišly o milovanou osobu,“ tweetnul. 

Pořadatelé proto festival raději zrušili. „Dnes v podvečer došlo k ojedinělému mimořádnému incidentu, ke kterému došlo v odlehlé oblasti festivalového kempu. V důsledku toho byl druhý den Beyond Wonderland bohužel zrušen,“ uvedli v prohlášení.

Domů
Sdílet
Diskuse