Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Veronika Dlesková
24. července 2023 v 15:48
Čas čtení 0:51

Pozor na tyto kosmetické produkty. Jsou toxické, varují hygienici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na tyto kosmetické produkty. Jsou toxické, varují hygienici
Zdroj: Hygienická stanice hl.m. Prahy

Pražská hygienická stanice varovala před dvěma kosmetickými výrobky, které nalezla v drogerii v České Skalici. Oba produkty jsou nebezpečné, jelikož obsahují látku toxickou pro reprodukci.

Prvním nebezpečným předmětem, před kterým varuje Pražská hygienická stanice, je voňavka s názvem love you! „Jedná se o parfémovanou vodu ve skleněném flakonu tvaru srdce s rozprašovačem a s černým plastovým uzávěrem. Flakon je vložen do papírové skládačky bílé barvy s obrázky růžových srdcí,“ uvedla stanice ve zprávě. Voňavka obsahuje karcinogenní látku lilial. „Testy na zvířatech bylo prokázáno, že je látka lilial toxická pro reprodukci a její použití tak představuje riziko pro lidské zdraví,“ vysvětlila stanice ve zprávě. 

24. července 2023 v 13:09 Čas čtení 0:24 Nahý muž se sprchoval u pítka, chtěl ušetřit za vodu. Dostal ale dost vysokou pokutu Nahý muž se sprchoval u pítka, chtěl ušetřit za vodu. Dostal ale dost vysokou pokutu

Stejnou látku obsahuje i druhý výrobek, před kterým Pražská hygienická stanice varuje. Jedná se o sadu, která obsahuje krém na ruce, nehty a pilník na nehty. Krém o obsahu 30 mililitrů je naplněn do černé plastové tuby se zlatými třpytkami a hvězdami. „Sada obou výrobků je vložena do černé papírové skládačky se zlatými třpytkami ve tvaru lahve a s připevněnou zlatou textilní mašlí,“ přibližuje stanice ve zprávě. 

Oba produkty hygienici objevili v České Skalici v prodejně Drogerie, barvy, laky – prodejna JANA. 

Domů
Sdílet
Diskuse