Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tereza Šnajdrová
24. července 2023 v 18:55
Čas čtení 0:45

Žena si myslela, že je těhotná. Ve skutečnosti nosila neuvěřitelně obrovský nádor

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Žena si myslela, že je těhotná. Ve skutečnosti nosila neuvěřitelně obrovský nádor
Zdroj: Unsplash/National Cancer Institute/volně k použití

Myslela si, že nosí miminko. Ukázalo se, že v jejím břiše není plod, nýbrž 12kilogramový nádor.

Jednatřicetiletá žena z Kolumbie se už několik měsíců domnívala, že je těhotná. Když pak jednoho dne necítila z břicha žádný pohyb, odjela do nemocnice, kde se nechala vyšetřit. Lékaři zjistili, že žena není těhotná, ale v břiše nosí obří tumor. Nezhoubný nádor, který vznikl ve vaječnících a vážil 12 kilogramů, jí po dvou měsících studií vyoperovali, píše Indy100.

24. července 2023 v 11:18 Čas čtení 0:48 FOTO: Takto vypadá česká vlajka podle uživatelstva Redditu FOTO: Takto vypadá česká vlajka podle uživatelstva Redditu

Operace 12kilového nádoru trvala 10 hodin. „Podobný zákrok jsem dělal již několikrát. Tohle je ale bezpochyby ten největší tumor, jaký jsem kdy komu vyoperoval z těla,“ komentoval operaci gynekolog Jaider Choles Alvarado.

Ještě předtím, než však žena mohla operaci podstoupit, musela absolvovat několik vyšetření. Dva měsíce si tak stále v břiše nosila nádor, o kterém si dříve myslela, že je plod. „U pacientky jsme museli dva měsíce provádět rozsáhlé studie. Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o nezhoubný nádor, a protože pacientka neměla žádnou patologickou anamnézu ani základní onemocnění, přistoupili jsme k operaci,“ dodal gynekolog.

Jen den po operaci byla žena propuštěna domů, kde má pokračovat v rekonvalescenci. Ačkoli se jedná o tak smutnou událost, lékařům nakonec láskyplně poděkovala, že ji zbavili „zátěže, která jí bránila v chůzi i dalším pohybu“. 

Domů
Sdílet
Diskuse