Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák ČTK
3. srpna 2023 9:59
Čas čtení 0:40

U Českých Budějovic hořela skládka pneumatik. Škoda je 60 milionů korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
U Českých Budějovic hořela skládka pneumatik. Škoda je 60 milionů korun

Hasiči v noci zasahovali ve firmě na recyklaci pneumatik u Borovan na Českobudějovicku. Oheň zasáhl tamní skládku a okolní plochu o rozloze více než jednoho hektaru. Na místě byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu.

Hlášení o požáru obdrželi hasiči před druhou hodinou ráno. Na místo vyrazilo celkem 26 hasičských jednotek, které při zásahu využily vodu z okolních rybníků. Přivolaným jednotkám se podařilo uchránit majetek ve výši 100 milionů korun. Informuje o tom ČTK.

Podle mluvčího jihočeských hasičů Vratislava Malého nyní probíhá monitorování kvality ovzduší v okolí zásahu. Příčina požáru se vyšetřuje. „Jsme teprve na začátku a pracujeme se všemi verzemi,“ uvedl Malý.

V devět ráno jihočeští hasiči informovali, že se požár již dále nešíří. „Síly a prostředky na místě jsou dostatečné k jeho likvidaci, na které se teď bude pracovat,“ uvedli na Twitteru. 

Jedná se o druhý požár během jednoho dne ve stejné lokalitě. Již od úterní noci zasahovali hasiči u požáru haly a skladu nářadí v obci Ledenice, která se nachází pouhých několik stovek metrů od Borovan.

Domů
Sdílet
Diskuse