Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
3. srpna 2023 16:21
Čas čtení 0:44

Petr Pavel se omluvil, že jel na motorce bez helmy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel se omluvil, že jel na motorce bez helmy
Zdroj: Spolu silnější/propagační materiál/volně k užití

Televize CNN Prima News odvysílala ve středu odpoledne záběry prezidenta Petra Pavla, jak řídí motorku bez nasazené ochranné přilby. Pavel se za incident omluvil a slíbil finančně podpořit lidi, do jejichž životů zasáhla dopravní nehoda.

Záběry zachycují hlavu státu v obci Rtyně v Podkrkonoší. Ze záznamu je evidentní, že prezident na cestu vyrazil bez helmy, která je však při jízdě na motocyklu povinná.

Petr Pavel se již k incidentu vyjádřil na svém Twitteru. „Vnímám své pochybení a za zjevný dopravní přestupek se omlouvám,“ uvedl prezident s tím, že celý život dodržuje všechna bezpečnostní opatření.

Dále upřesnil, že se jednalo o cestu vedoucí převážně po málo využívané komunikaci, jejímž cílem byla nedaleká čerpací stanice. „Byla to hloupost. Uvědomuji si, že prezident by měl jít v dodržování pravidel příkladem,“ uvedl.

Pavel také napsal, že se v sobotu zúčastní akce s názvem KEEP RESPECT, jejímž cílem je pomáhat motorkářům, kteří cizí vinou skončili na invalidním vozíčku. V návaznosti na incident věnuje na dobrovolné vstupné částku vyšší, než kolik činí nejvyšší hranice pokuty udělované za daný přestupek.

Domů
Sdílet
Diskuse