Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
16. srpna 2023 v 12:50
Čas čtení 0:42

V Česku nadále platí výstraha před silnými bouřkami, zasáhnou celou republiku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku nadále platí výstraha před silnými bouřkami, zasáhnou celou republiku
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Na celém území republiky je v platnosti výstraha před bouřkami. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před přívalovým deštěm a silnými nárazy větru.

Výstraha před bouřkami platí až do pátku. Meteorologové vyhlásili vysoký stupeň nebezpečí před bouřkami, který je v platnosti ve středu a v noci na čtvrtek.

Silné bouřky zasáhnou Prahu, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Olomoucký kraj, Moravskoslezský kraj, Vysočinu a část Jihomoravského kraje. Bouřky doprovodí přívalové srážky s krátkodobými úhrny přes 50 mm a kroupami o velikosti kolem 2 cm.

Meteorologové varují před nebezpečím přívalových povodní. Silný vítr by také mohl poškodit stromy a majetek a způsobit výpadky elektřiny. Lidé by měli zabezpečit okna, dveře, skleníky nebo volně položené předměty. Neměli by vstupovat a vjíždět do proudící vody a zatopených míst. Při řízení vozidla v bouřce odborníci doporučují snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Domů
Sdílet
Diskuse