Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
1. září 2023 15:12
Čas čtení 0:59

Mladého Čecha stálo flirtování přes Telegram 20 tisíc. Nahá Asiatka ze seznamky ho pak vydírala erotickým videem

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Mladého Čecha stálo flirtování přes Telegram 20 tisíc. Nahá Asiatka ze seznamky ho pak vydírala erotickým videem
Zdroj: Flickr/Brussels Morning/volně k užití

Nejdřív všechno vypadalo velmi dobře. Mladý muž ze Šumperska si našel přes internet známost, asijskou dívku, která jej přesvědčila, aby si stáhl aplikaci Telegram a přes ni se oddali erotickým hrátkám. Ze sexuální idylky se ale nakonec stalo vydírání.

Celý případ se odehrál v polovině srpna, kdy si mladý muž ze Šumperska začal rozumět s asijskou dívkou. Ta jej oslovila skrze internetovou seznamku.

„Našli v sobě zalíbení a dívka mladíka přesvědčila, aby si stáhl aplikaci Telegram, prostřednictvím které by si mohli psát a zkusit videochat. Netrvalo dlouho a spojili se prostřednictvím videochatu, poprvé a taky naposledy,“ informovala o případu mluvčí policie Miluše Zajícová.

1. srpna 2023 6:00 Čas čtení 5:10 Sex a dick pics tu nefrčí. Vyzkoušela jsem seznamovací aplikaci pro introverty. Jak dopadlo moje rande? Sex a dick pics tu nefrčí. Vyzkoušela jsem seznamovací aplikaci pro introverty. Jak dopadlo moje rande?

Na videochatu se žena objevila nahá. Muž proto neváhal a nechal se oddat erotickým hrátkám na dálku. Jenže po chvíli místo hrátek přišla katastrofa. „Displej jeho nápadnice se po nějaké době vypnul a na telefonu se mu objevilo video, kde se on sám nachází v choulostivé situaci. Následovala zpráva s vydírajícím textem, aby zaplatil 20 tisíc korun, nebo bude video přeposláno jeho rodině a známým,“ pokračovala mluvčí.

Čech nechtěl, aby se video, kde je v choulostivé situaci, dostalo někomu dalšímu do rukou, proto odeslal žádané peníze na zahraniční účet. Poté se rozhodl, že celou situaci ohlásí na policii. Ta věc nyní vyšetřuje a momentálně zahájila trestní řízení pro podezření z vydírání. Peníze, stejně jako kompromitující video, bude těžké získat zpátky.

Pár rad

Policie proto varuje před jakýmkoliv podobným chováním na internetu. Je nutné vědět, že nechat se zlákat k erotickým hrátkám na internetu může znamenat také přijít o peníze. Materiál, který člověk takto poskytne, je lehce zneužitelný.

1. března 2023 7:00 Čas čtení 0:14 Jaké máš fotky na Tinderu? Zkontrolovali jsme vaše profily v ulicích Prahy Jaké máš fotky na Tinderu? Zkontrolovali jsme vaše profily v ulicích Prahy

„Vyděrač čeká na příležitost, získaný materiál může libovolně rozšiřovat. Nezapomeňte, internet je věc veřejná,“ dodala Zajícová. Více informací o sextortion, tedy o vydírání v kyberprostoru, najdeš na tomto webu.

Domů
Sdílet
Diskuse