Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Radka Klučárová
30. září 2023 7:15
Čas čtení 0:40

Rakouský kancléř Karl Nehammer vzkázal chudým rodinám, aby se stravovaly v McDonaldu. Pobouřil tím veřejnost

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rakouský kancléř Karl Nehammer vzkázal chudým rodinám, aby se stravovaly v McDonaldu. Pobouřil tím veřejnost
Zdroj: Brett Jordan/Unsplash

Nehammer rodičům s nedostatkem peněz zároveň doporučil, aby více pracovali.

Rakouský kancléř Karl Nehammer pobouřil výrokem o stravování chudších rodin veřejnost. V médiích se objevilo video, ve kterém rodičům s nízkými příjmy doporučil, aby se stravovali v McDonaldu, píše portál Politico.

29. září 2023 16:10 Čas čtení 0:42 Slovensko hlásí rekordní účast ve volbách ze zahraničí. Poštou hlasovalo přes 58 tisíc lidí Slovensko hlásí rekordní účast ve volbách ze zahraničí. Poštou hlasovalo přes 58 tisíc lidí

Nehammer se v promluvě pozastavil nad tím, že někteří rodiče svým dětem nedokážou zajistit teplou stravu. „Víte, jaké je nejlevnější teplé jídlo v Rakousku? Není to zdravé, ale je to levné. Hamburger v McDonaldu stojí 1,40 eura (34 korun), s hranolky 3,50 eura (85 korun). Opravdu někdo tvrdí, že žijeme v zemi, kde si rodiče nemohou dovolit jídlo pro své dítě?“ řekl. Rodičům, kteří nemají dost peněz, zároveň doporučil, aby více pracovali.

Po jeho výrocích se okamžitě strhla vlna kritiky. „Každý, kdo říká, že v Rakousku nikdo nehladoví nebo nemrzne, nemá ani ponětí o skutečné realitě,“ řekl Michael Landau, šéf dobročinné organizace Caritas Austria. Podle Doroty Sienkiewicz z organizace pro zdravé stravování EuroHealthNet „je to ta nejhorší rada o zdraví, kterou můžete komukoli dát“.

Domů
Sdílet
Diskuse