Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
2. října 2023 22:25
Čas čtení 0:37

Definitivní konec Markéty Řehákové na Hradě. Odchází i z pozice mluvčí prezidenta

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Definitivní konec Markéty Řehákové na Hradě. Odchází i z pozice mluvčí prezidenta
Zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

Markéta Řeháková odchází z pozice mluvčí prezidenta Petra Pavla necelý měsíc poté, co skončila ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru. Píše to Deník N s odkazem na pět zdrojů z Hradu.

Markéta Řeháková provázela Pavla celou předvolební kampaní, po zvolení si ji prezident vybral jako svou mluvčí a šéfku hradní komunikace. Na začátku září vedoucí prezidentovy kanceláře Jana Vohralíková oznámila, že Řeháková končí ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru a zůstává „jen“ prezidentovou mluvčí.

7. června 2023 18:22 Čas čtení 0:37 Pošta začala prodávat známky s prezidentským portrétem. Prodalo se už 72 tisíc aršíků Pošta začala prodávat známky s prezidentským portrétem. Prodalo se už 72 tisíc aršíků

Řeháková podle aktuálních informací Deníku N skončila na Hradě dohodou. „Markéta Řeháková končí, nepodala ale přímo výpověď, je to po dohodě,“ sdělil Deníku N zdroj z Hradu. Sama Řeháková nechtěla svůj odchod komentovat, zároveň jej ale nepopřela. „Zatím se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekla serveru. Tiskový odbor Hradu na dotazy serveru neodpověděl.

Prezident podle Deníku N přitom ještě před týdnem dával najevo, že s Řehákovou nadále počítá. „Markéta Řeháková nebyla nijak odsunuta z pozice tiskové mluvčí. Zastávala funkce šéfky tiskového odboru i tiskové mluvčí a ukázalo se, že to opravdu nejde moc dobře zvládat dohromady, tak jsme se rozhodli udělat to jinak,“ řekl tehdy Pavel. Na pozici ředitele odboru komunikace zatím nikdo vybrán nebyl.

Domů
Sdílet
Diskuse