Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
15. října 2023 14:30
Čas čtení 0:40

VIDEO: „Drž h*bu a seď!“ Ženy s paralyzéry a se psem zastrašovaly migranty na jihu Slovenska. Případ již řeší policie

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Samozvané strážkyně hranic elektrickým taserem zastrašovaly i malé děti.

Na sociálních sítích se šíří video, na kterém čtyři Slovenky zadržely skupinku přibližně 20 migrantů včetně dětí u obce Veľká Čalomija nedaleko města Veľký Krtíš. Na záběrech je vidět, jak na ně křičí, aby si sedli, přičemž jim vyhrožují a zastrašují je elektrickými paralyzéry a psem, informuje RTVS.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Správy RTVS (@spravy.rtvs.sk)

„Co bys chtěl? Drž h*bu a seď,“ křičí jedna z nich na klečící cizince, od kterých si Slovenky z dobrovolnické domobrany lámavou kombinací slovenštiny, němčiny a angličtiny vynucovaly dokumenty a říkaly jim, aby se vrátili zpět do Maďarska a do Sýrie. Video, které má aktuálně téměř 70 tisíc vidění, se šíří zejména na dezinformačních webech.

Jak píše slovenský Denník N, migranty podle všeho ženy omezovaly na svobodě ve středu tento týden poté, co je před slovensko-maďarskou hranicí vyložilo převaděčské auto, aby pěšky přešli na Slovensko. Případ čtyř žen už řeší i policie, která zároveň vyzývá lidi, aby nebrali spravedlnost do vlastních rukou. Mohou se totiž dopustit trestného činu omezování osobní svobody.

Domů
Sdílet
Diskuse