Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. října 2023 17:22
Čas čtení 0:49

Krušné hory zasáhla chumelenice. Napadly už čtyři centimetry sněhu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

V Krušných horách chumelí. Na Božím Daru už napadly čtyři centimetry sněhu. Ten vydrží maximálně do zítřka.

Sněžení v horských oblastech není v tuto roční dobu ničím výjimečným. Minulý týden sněžilo například na Sněžce. Neděle je podle Českého hydrometeorologického ústavu znamením typického počasí za studenou frontou.

15. října 2023 13:13 Čas čtení 0:37 Předpověď počasí: Česko čeká opravdový podzim, místy může padat sníh Předpověď počasí: Česko čeká opravdový podzim, místy může padat sníh

„Myslím, že sníh vydrží na Božím Daru až do zítřka. Na Klínovci by mohl přečkat celé pondělí, protože se vyjasní a zítra ráno bude minus dva až nula. V horských údolích dokonce až k minus osmi,“ citovaly Novinky.cz meteorologa a pozorovatele přírody z Šindelové na Sokolovsku Rudolfa Kovaříka. 

Český hydrometeorologický ústav na platformě X sdílel fotku z webové kamery na Klínovci.

Teploty ještě před pár dny dosahovaly rekordně vysokých hodnot, na některých místech Česka bylo naměřeno až 25 stupňů. Na Božím Daru se od úterý teploty pohybovaly mezi 10 až 18 stupni. Za posledních 24 hodin se ale výrazně ochladilo. Meteorologové zde naměřili 0 až –2 stupně. Během pondělního dne tu teploty stoupnou k maximálně 3 stupňům, v noci se opět dostanou pod bod mrazu, sněžit by už ale nemělo.

Domů
Sdílet
Diskuse