Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. října 2023 v 13:13
Čas čtení 0:37

Předpověď počasí: Česko čeká opravdový podzim, místy může padat sníh

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko čeká opravdový podzim, místy může padat sníh
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití

Letní teploty se s námi už rozloučily. Dvacet stupňů v následujícím týdnu už nečekej, do Česka míří klasické podzimní počasí.

Příští týden se ponese ve znamení podzimu. Podle Českého hydrometeorologického ústavu nejvyšší teploty dosáhnou 12 stupňů, průměrně se však budou držet okolo 10 stupňů. Většinu týdne bude oblačno až zataženo.

V pondělí a úterý by se nejvyšší teploty měly pohybovat okolo 10 stupňů. Středa už bude zajímavější, v noci může na některých místech Česka dokonce mrznout. Při uklidnění větru teplota dosáhne až na –4 stupně. Přes den ale teplota vystoupá i nad 10 stupňů.

 

Od čtvrtka si nezapomeň deštník

Ve čtvrtek, pátek a sobotu nás čeká typické podzimní počasí, které bude provázet déšť. Pokud se chystáš do hor, tak se dočkáš i sněhových srážek. Teploty se v tyto dny budou pohybovat mezi dvěma až 10 stupni.

Nejteplejším dnem příštího týdne bude neděle, kdy se dočkáme teplot v rozmezí 6 až 12 stupňů. Vzduch bude však pocitově ochlazovat déšť, takže pokud máš na víkend naplánovaný výlet, tak si s sebou přibal pláštěnku.

Předpověď počasí od neděle 15.10. do pondělí 23.10.
Předpověď počasí od neděle 15.10. do pondělí 23.10. Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Anketa:
Máš rád*a podzim?
Ano! Všechno je krásně barevné!
Ne, vadí mi neustálý déšť.
Ano! Všechno je krásně barevné!
57 %
Ne, vadí mi neustálý déšť.
43 %
Domů
Sdílet
Diskuse