Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK
19. října 2023 13:42
Čas čtení 0:45

Vážná nehoda v Plzni: Srazily se dvě tramvaje, zdravotníci ošetřují přes 20 zraněných

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vážná nehoda v Plzni: Srazily se dvě tramvaje, zdravotníci ošetřují přes 20 zraněných
Zdroj: X / @FilipHorky

V Karlovarské ulici v Plzni se dnes odpoledne srazily dvě tramvaje, na místě jsou záchranáři. Mluvčí hasičů Petr Poncar ČTK řekl, že na místě je podle prvotních údajů 30 až 35 zraněných, poté hasiči číslo upřesnili na 20.

Nehoda se stala kolem 12:30. Mluvčí hasičů Petr Poncar ČTK krátce poté řekl, že podle prvotních údajů bylo 30 až 35 lidí zraněno, následně hasiči počty zraněných na sociální síti X snížili na zhruba 20. Podle plzeňského hejtmana Rudolfa Špotáka (Piráti) nikdo není ve vážném stavu.

„Nikdo není ve vážném stavu. Probíhá třídění zraněných a odvoz do plzeňských nemocnic. Všechny složky IZS jsou na místě,“ uvedl na síti X hejtman.

Informace následně potvrdila mluvčí záchranářů Mária Svobodová. „Na místě srážky dvou tramvají na Karlovarské třídě zasahujeme a ošetřujeme 22 osob. Primárně jsou všechna zranění spíše lehčího charakteru, nejhůře byla zraněna akorát řidička tramvaje, která byla se středně těžkými zraněními transportována do zdravotnického zařízení,“ řekla.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Tramvaje se srazily nedaleko křižovatky u čerpací stanice Shell. Podle policie jedoucí tramvaj číslo 1 z dosud neznámých příčin náhle zabrzdila a zezadu do ní narazila druhá tramvaj, číslo 4. Provoz dopravy je v místě nehody zastaven. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

Zprávu aktualizujeme.

Domů
Sdílet
Diskuse