Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
25. října 2023 17:56
Čas čtení 0:49

Pilot si dal lysohlávky a během letu chtěl otevřít nouzový východ. Čelí obvinění z 83 pokusů o vraždu

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Pilot si dal lysohlávky a během letu chtěl otevřít nouzový východ. Čelí obvinění z 83 pokusů o vraždu
Zdroj: Alaska Airlines

Velmi zvláštní situaci zažila posádka společnosti Horizon Air při letu ze Seattlu do San Francisca. Dva řídící piloti se museli vypořádat v kokpitu s kolegou mimo službu, jenž jim zasáhl do řízení pod údajným vlivem psychedelických drog.

Za incident mohl čtyřiačtyřicetiletý Joseph Emerson, který pracoval pro Horizon Air, sesterskou společnost Alaska Airlines, celých 22 let. Letová posádka jej v neděli během cesty musela zpacifikovat a následně nouzově přistát v Portlandu, kde si jej odvedla v poutech FBI, informuje Los Angeles Times.

Společnost Alaska Airlines vydala rozsáhlou tiskovou zprávu, v níž rozebírá celý případ. Emersona postavila okamžitě mimo službu a zároveň pochválila zbytek posádky za to, jak se zachovala. Emerson se totiž měl nejen snažit o vypnutí přívodu paliva do motorů, ale v momentě, kdy byl spoután a odveden na druhou stranu letadla, se měl také pokusit o otevření nouzového východu.

Účinek lysohlávek nebyl vyloučen

Dle vyšetřovatelů se mohlo stát, že Emerson takto jednal pod vlivem silného drogového opojení z houbiček. Pilot prý během výslechu uvedl, že si je před letem vzal poprvé v životě. Zatím ale není jasné, jestli je pozřel těsně před vzletem, nebo dříve a mysl ovlivňující látky mu pouze zůstaly v těle. 

27. dubna 2024 14:00 Čas čtení 7:22 Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti

Personál letadla nicméně dodal další detaily Emersonovy akce. Jeden z nich měl prý vidět, jak pilot psal zprávu na telefonu, že „se pokusil všechny zabít“. Také měl být slyšen, že měl v hrsti 84 životů včetně toho svého. 

Pilot byl obviněn z 83 pokusů o vraždu. Vyšetřování nicméně stále pokračuje.

Domů
Sdílet
Diskuse