Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
5. listopadu 2023 15:09
Čas čtení 1:05

Drama na letišti po 18 hodinách skončilo. Ozbrojený muž se vzdal policii, dítě je v pořádku (Aktualizováno)

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Drama na letišti po 18 hodinách skončilo. Ozbrojený muž se vzdal policii, dítě je v pořádku (Aktualizováno)
Zdroj: Unsplash/Jonas Augustin/volně k užití

Letiště zrušilo stovky letů. Ozbrojený muž měl u sebe malou dceru.

Provoz letiště v německém městě Hamburk byl pozastaven na neurčito a stovky letů naplánovaných na neděli byly zrušeny. Důvodem byl ozbrojený muž, který do areálu letiště vnikl v sobotu večer. BBC informuje, že po 18 hodinách se muž nakonec policii vzdal.

„Dítě se zdá být v pořádku,“ uvedla tamní policie na síti X (dříve Twitter) s tím, že muž byl následně zatčen.

Muž v sobotu večer vnikl vozidlem na pozemek letiště a dvakrát vystřelil do vzduchu. Jeho manželka předtím kontaktovala zemskou policii v souvislosti s možným únosem dítěte.


Tento pětatřicetiletý muž měl podle policie ve vozidle svou čtyřletou dceru, kterou údajně násilím odebral od matky. Psycholog s ním vyjednával několik hodin, píše AP. Letiště bylo evakuováno a lety pozastaveny. Německá policie v neděli lidem doporučila, aby se letišti vyhnuli.

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Policie podle svých vyjádření na sociální síti X vycházela z předpokladu, že muž měl u sebe střelné zbraně a možná i výbušná zařízení. „Naší hlavní prioritou je ochránit dítě. Podle našich informací je (dítě) v dobrém stavu,“ uvedla policie.


Na neděli bylo na letišti naplánováno celkem 286 letů (139 odletů a 147 příletů), které zahrnovaly přibližně 34 500 pasažérů. Pasažéry, kteří nemohli odletět v noci na neděli, umístili do hotelů v okolí. Lety směřující na letiště byly zrušeny nebo přesměrovány na jiná letiště v Německu.

Domů
Sdílet
Diskuse